hírek

Pestisveszély fenyeget Amerikában

Az arizonai Navajo megye közegészségügyi figyelmeztetést adott ki, mivel a régióban begyűjtött bolhákban pestist azonosítottak. Navajo megye szerint bubópestissel van dolguk. A szintén arizonai Coconino megyei bolhákban is kimutatták a betegség kórokozóját, a Yersinia pestist.
2017.08.17. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Diabéteszgyógyszerrel lassították a Parkinson-kór fejlődését. Csak sürgős eseteket látnak el a fogorvosok. Az EMA szigorít a klinikai vizsgálatok irányelvein. Magyar tudósok felfedezése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek romlását. Megjelent az első betegségtérkép. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.08.12. Hírek

Itt az első betegségtérkép

117 ezer beteg adatait elemezve térképre vitték, miként kapcsolódnak egymáshoz a leggyakoribb betegségek. Áttörést hozhat ez a gyógyításban? Mit kezd az orvos egy felkészült beteggel?
2017.08.11. Hírek

Növelik az orvosképzésben elérhető helyek számát Angliában

Ötszázzal növelik az orvosképzésben elérhető helyek számát jövő évtől Angliában, részben az általános orvoshiány, részben pedig az attól való félelmek miatt, hogy az Egyesült Királyság európai uniós tagságának várható megszűnésével távozhat a szigetországban dolgozó EU-s orvosok egy része.
2017.08.09. Hírek