hírek

Oltóanyaghiány volt, de már jön a pótlás

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága szerint átmeneti készlethiány alakult ki a gyermekkori védőoltásokhoz szükséges egyik oltóanyagból, de július 10-től kiszállították a tartalékot, a további oltóanyag-mennyiség kiszállítását pedig pénteken kezdik, és a vakcina hamarosan az ország minden részébe megérkezik.
2017.07.28. Hírek

Valóban hiány van néhány oltóanyagból

Csúszással érkezik meg néhány oltóanyag, de még július folyamán valamennyi gyermekkori védőoltáshoz szükséges vakcina megfelelő mennyiségben rendelkezésre fog állni – nyilatkozta Rétvári Bence.
2017.07.27. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kevesebb orvos vándorolt ki, de így is munakerőhiány van. Országosan egységesítenék az onkológiai ellátást. Szívkatéteres bravúr a debreceni klinikán. Elnéző az ÁNTSZ a kórházi felügyeleti eljárásoknál. Jelenteniük kell a kórházigazgatóknak. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.07.22. Hírek

Orvosi műhibák, elnéző hatóság

Elnéző az ÁNTSZ a kórházi felügyeleti eljárásoknál. A kontroll erejét sejteti: egy szakmai hiba miatt leváló retina ügyét 30 ezres bírsággal zárta le a hatóság.
2017.07.20. Hírek