hírek

Térképen Magyarország összes CT-je és MR-je

Az egy főre jutó komputertomográfiai és mágneses rezonancia berendezéseket illetően továbbra sem állunk jól uniós összevetésben, hazánknak az igényeknek megfelelő létszámú CT-je és MR-je van a Világgazdaság által megkérdezett szakértő szerint.
2023.03.22. Hírek

Fókuszban a parodontológia

A Szenior Akadémia 2023-as tavaszi online szemeszterének ötödik alkalmán dr. Gera István, a Parodontológiai Klinika professor emeritusa tartott előadást a parodontológiáról. Előadásában beszélt a többi között a viszonylag új tudományág kialakulásáról, a népbetegségként sokakat érintő fogszuvasodás és fogínygyulladás kialakulásának fázisairól, a prevenció fontosságáról és a kezelési lehetőségekről is.
2023.03.20. Hírek

A világ lakosságának fele túlsúlyos lehet 2035-re

Érdemi előrelépés hiányában, a világ lakosságának 51 százaléka, azaz több mint négymilliárd ember túlsúlyos vagy elhízott lesz 2035-ig - olvasható az Elhízástudományi Világszövetség (World Obesity Federation) jelentésében.
2023.03.16. Hírek

Divatdiéták: hatástalanok, de akár veszélyesek is lehetnek!

A januári életmódváltó fogadalmak általában márciusra kifulladnak, a jó idő és a nyár viszont érezhetően közeleg, és sokan ilyenkor nagyon gyorsan akarják formába hozni magukat. A tavasz tipikusan a gyors eredménnyel kecsegtető csodadiéták időszaka, ezért nem árt ilyenkor hangsúlyosan felhívni a figyelmet ezek veszélyeire – mondja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
2023.03.15. Hírek