hírek

Szívkatéteres bravúr a debreceni klinikán

Magyarországon először a Debreceni Egyetemen végeztek ballonos tüdőverőér-tágítást. A nemzetközi team által szombaton a Klinikai Központban végrehajtott beavatkozással két betegnél csökkentették a tüdőerek magas vérnyomását.
2017.07.18. Hírek

Az egészségügy hátrányát nem lehet ledolgozni pár nap alatt

Az egészségügy lemaradását, hátrányát nem lehet pár nap alatt ledolgozni, azonban a kormány 2010 óta 500 milliárd forintot fordított a kórházak megújítására - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten, a Szent János Kórház nővérszállójának felújítása kapcsán.
2017.07.17. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Nehéz helyzetben a kórházak a szabadságok miatt. Megszűnik az injekciós tűk gyógyszertári begyűjtése. Sem a házi gyermekorvosok, sem a védőnők nincsenek felkészülve az egynapos babák ellátására. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.07.15. Hírek

Megszűnik az injekciós tűk gyógyszertári begyűjtése

Véget vet a kormányzat a használt injekciós tűk gyógyszertári begyűjtésének. A továbbiakban ez a feladat kizárólag a kórházakra és a szakrendelőkre hárul. Ezáltal negyedére-ötödére csökken azoknak a helyeknek a száma, ahol a lakosság leadhatja az otthon használt injekciós tűket.
2017.07.13. Hírek