hírek

Megosztja a háziorvosokat az új törvényjavaslat

A kormány arra akarja ösztönözni a háziorvosokat, hogy spóroljanak a betegeik laborvizsgálatán. Az indoklás szerint sok a felesleges vizsgálat, ám az orvosok úgy látják: a gyógyításhoz szükséges legfontosabb eszközüktől foszthatják meg őket.
2017.06.29. Hírek

Megduplázódott a hazai cukorbetegek száma 12 év alatt

A diabétesz csaknem félmilliárd embert érint világszerte. A betegek száma egyre növekszik: becslések szerint 2035-re 592 millió embert érint majd a betegség, ami azt jelenti, hogy a világ felnőtt népességének több mint 8%-át fogják cukorbetegséggel kezelni.
2017.06.27. Hírek

Növekedési pályán van a mentőszolgálat

Az elmúlt hét évben a korábbi szűkülő pályáról növekedési pályára állt az Országos Mentőszolgálat, amelynek költségvetését ebben az időszakban a kormány csaknem a duplájára emelte - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.
2017.06.26. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Maradnának a nyugdíjas korú dolgozók az egészségügyben. Nagyon sok a betöltetlen fogorvosi praxis. Magyarországon az egészségipar adja a GDP közel 10%-át. November 1-jétől már minden patikában kötelező lesz az e-receptes rendszer használata. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.06.24. Hírek

Az egészségipar egyre fontosabb lesz a jövőben

Az egészségipar egyre fontosabb lesz, ezért jövőbe tekintő beruházásokra van szükség az ágazatban - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára a Váci Greens Egészségközpont megnyitóján.
2017.06.23. Hírek