hírek

Így működik majd az e-recept

November 1-jétől már minden patikában kötelező lesz az e-receptes rendszer használata. Az elektronikus vény egyik előnye, hogy a háziorvos így láthatja, a beteg valóban kiváltotta-e a gyógyszerét, és az is kiderül majd, ha egy páciens több orvosnál íratja fel ugyanazt a tablettát.
2017.06.21. Hírek

Magyarországon az egészségipar adja a GDP közel 10%-át

Magyarországon az egészségipar és azon belül a gyógyászat, a gyógynövényipar, a gyógyszergyártás és a biotechnológia adja a nemzeti össztermék (GDP) közel 10%-át. Ez az ágazat egy dinamikusan fejlődő iparág - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.
2017.06.21. Hírek

Melyik kórház kapjon 100 liternyi kézfertőtlenítőt? Szavazzon!

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete – vagyis a ReSzaSz – a hazai betegbiztonság elkötelezett híve, ezért most dr. Novák Hunor gyermekgyógyásszal karöltve 200.000 forint értékben alkoholos kézfertőtlenítőt ajánlanak fel egy, a lakosság szavazatai alapján kiválasztott budapesti kórháznak.
2017.06.20. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Egészségügyi teljesítményértékelés. Az e-szolgáltatási rendszerben recept nélkül lehet felírni a gyógyszert. Az egészségügyről szóló nyilatkozatot készített a Magyar Orvosi Kamara. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.06.17. Hírek