hírek

Hatalmas siker a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem elnyerte a QuintilesIMS amerikai vizsgálatszervező cég kiemelt gyógyszervizsgálati kutatóhely pozícióját. A hírt az egyetem és a cég vezetői keddi sajtótájékoztatójukon jelentették be Debrecenben.
2017.05.31. Hírek

Állami támogatás a meddő pároknak

Kibővül a lombikprogram finanszírozási rendszere, ezzel újabb segítséget kapnak azok a párok, akik valamilyen meddőségi problémával küzdenek, és emiatt nem lehet természetes módon gyermekük.
2017.05.29. Hírek

Több százezer magyarnak nincs állandó háziorvosa

A legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyéből hiányzik. Évente 250-300 új háziorvosra lenne szükség ahhoz, hogy 2025-re ne maradjon 900 ezer ember állandó háziorvos nélkül.
2017.05.29. Hírek

Két magyar csapat is második helyen végzett egy nemzetközi mentőversenyen

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) budaörsi mentőállomásának csapata az orvosos mentőegységek között, a légimentők csapata pedig a paramedikus kategóriában szerzett ezüstérmet a héten, a csehországi Rejvízben megrendezett nemzetközi mentőversenyen - közölte Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője.
2017.05.29. Hírek

23 millió amerikai maradhat egészségbiztosítás nélkül

Az amerikai Kogresszusi Költségvetési Bizottság közzétette szerdán számításait az új egészségbiztosítási tervekkel kapcsolatban, amelyek szerint 2026-ig mintegy 23 millió amerikai veszítené el egészségbiztosítását, ha megszavazzák a republikánusok törvénytervezetét.
2017.05.25. Hírek