hírek

Áprilisban megnőtt a kórházak adóssága

Április végén 28,1 milliárd forinttal tartoztak a magyar kórházak. Az adósságállomány áprilisban 5,4 milliárd, az év első négy hónapja alatt pedig csaknem 15 milliárd forinttal gyarapodott.
2017.05.22. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Folyamatosan tárgyalnak az egészségügyi alapellátás pluszjuttatásáról. Budapesten is gyerekorvos-hiány van. Magyar fejlesztésű vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket. Egész Európából Budapesten találkoznak a ritka betegekért tenni akarók. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.05.20. Hírek

Oltással a rotavírus-fertőzés ellen

A megelőzés fontosságát hangsúlyozzák az orvosok a rotavírus kapcsán, amelynek halálos áldozata is volt nemrég; május elején egy óvodás kisfiú halt meg fertőzés következtében Lakitelken.
2017.05.16. Hírek

Kitört a kolerajárvány Jemenben

Egy héten belül 25-en haltak meg a jemeni kolerajárványban. Bizonyos esetekben az antibiotikumos, infúziós kezelés ellenére a páciens néhány órán belül elhunyt. Április 27-e óta az ENSZ 1360 megbetegedéses esetet regisztrált.
2017.05.15. Hírek

Több szakorvosjelöltre volna szükség vidéken

Míg a budapesti állásokra tömegével jelentkeznek a szakorvosjelöltek, négy megye is van az országban, ahová alig pályáznak. A Magyar Rezidensszövetség az egészségügyi államtitkársággal közösen keresi a megoldást arra, hogyan finomíthatnák a jelenlegi rezidensképzési rendszert a leendő szakorvosok és a kórházak számára egyaránt kedvezőbb irányba.
2017.05.15. Hírek