hírek

Összefogás a transzparens magán egészségügyi szektor érdekében

Az ország meghatározó magán egészségügyi szereplőinek közreműködésével megalakult a Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete, melynek elsődleges célja a magánszektor szürkegazdaságának kifehérítése és átláthatóvá tétele. Az Egyesületről és az egészségügy helyzetéről a Primus ügyvezetőjét, Leitner Györgyöt kérdeztük.
2017.05.09. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Együttműködés négy ország orvostanhallgatói között. Új műtéti módszer tüdőbetegeknek. Az ország első Sürgősségi Klinikája. Az egészségügyi dolgozók 40%-a kihagyja a kézfertőtlenítés egy fontos fázisát. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.05.06. Hírek

A védőnők és a mentősök többletforráshoz jutnak

Az egészségügyi ágazatnak, így a védőnőknek és a mentősöknek juttatandó jövő évi többletforrásokról adott tájékoztatást a szakszervezetek képviselőinek a nemzetgazdasági tárca képviselője az ágazati kollektív szerződésről folytatott tárgyalás újabb fordulóján.
2017.05.05. Hírek

Romániában újabb halálos áldozatot követelt a járvány

Romániában az elmúlt héten több mint 170 új kanyarós megbetegedést jelentettek az egészségügyi intézmények, és újabb emberéletet is követelt a járvány, így 24-re emelkedett a kanyaró halálos áldozatainak száma - derült ki a román közegészségügyi intézet pénteken közzétett összesítéséből.
2017.05.05. Hírek

Az ország első Sürgősségi Klinikája

Sürgősségi Klinikával bővül a Debreceni Egyetem Klinikai Központja - jelentették be pénteken a III. Sürgősségi Orvostani Fórumon. A kétnapos konferencián a sürgősségi ellátás legújabb eredményeivel is megismerkedhettek a résztvevők.
2017.05.03. Hírek