hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

A páciensek és az ágazat érdekében összefognak a magán egészségügyi szektor szereplői. Betegbiztonság növelését célzó pályázatok. Javult a rákos megbetegedések gyógyulásának aránya. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.04.29. Hírek

Fel lehet és fel is kell számolni a kanyarót és rózsahimlőt Romániában

Fel lehet és fel is kell számolni a kanyarót és rózsahimlőt Romániában, ehhez azonban arra van szükség, hogy mind a szülőket, mind az egészségügyi alapellátásban dolgozókat megnyerjék az oltási programoknak - hangsúlyozta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának igazgatója csütörtökön Bukarestben, az Oltás mint közegészségügyi kérdés című konferencián.
2017.04.27. Hírek

Betegbiztonság növelését célzó pályázatok indulnak az egészségügyben

Mintegy húszmilliárd forint lesz elérhető egészségügyi intézmények számára olyan fejlesztések és szakmai képzések megvalósítására, amelyek a betegek biztonságot növelik - jelentette be csütörtökön Székesfehérváron az egészségügyért, illetve az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.
2017.04.27. Hírek

Kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért

Golflabda-kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért, ugyanis ortopéd szakorvosok szerint a betegek többsége csak akkor kerül szakorvoshoz, amikor már a megfelelő, kombinált onkológiai és sebészi ellátás után sem gyógyítható hatékonyan a daganat.
2017.04.26. Hírek

Népbetegség, amiről alig beszélünk

Debreceni szekciója alakult az Oszteoporózis Betegek Magyarországi Egyesületének. A szervezet szakmai segítséget kap a Debreceni Egyetem orvosaitól is, akik fontosnak tartják, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon a csontritkulás.
2017.04.24. Hírek