hírek

Romániában újabb áldozatot követelt a kanyaró

Romániában az elmúlt héten csaknem 90 új kanyarós megbetegedést jelentettek az egészségügyi intézmények, és újabb áldozatot is követelt a járvány, így 22-re emelkedett a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma.
2017.04.21. Hírek

Magyarország Eurotransplant-tagsága sikeres

Sikeresnek tekinthető Magyarország 2012-ben történt csatlakozása az Eurotransplanthoz, melynek köszönhetően a hazai szívtranszplantációs központban kezelt, sürgős szívátültetésre váró betegek külföldről is kaphatnak szívet az életet jelentő műtéthez.
2017.04.21. Hírek

Felnőttkorban is hasznosak lehetnek a védőoltások

A gyermekkorban adható és adandó védőoltások mellett nem árt gondolni a felnőttkorban kérhető védőoltásokra is - mondta az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2017.04.20. Hírek

Szegényesek a lakosság táplálkozással kapcsolatos ismeretei

Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben - derül ki a TÉT Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből, amelyet szerdán ismertettek Budapesten.
2017.04.20. Hírek

Nő a magyar kórházak adóssága

Újra a szokásos ütemben nő a magyar kórházak adóssága, amely a márciusi 2,8 milliárdos növekménnyel 22,7 milliárd forintra emelkedett - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataiból.
2017.04.20. Hírek