hírek

Megújult a gyermeksürgősségi járóbeteg-ellátás Miskolcon

Bővítették a kapacitást, és rendelőket újítottak fel a gyermeksürgősségi és baleseti ellátás terén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában egy összesen mintegy 3 milliárd forintos beruházás részeként.
2023.03.13. Hírek

Modern röntgendiagnosztikai eszközöket kapott a nyíregyházi kórház

Befejeződött az a 940 ezer euró költségvetésű, uniós és hazai finanszírozású nemzetközi program, amelynek keretében a nyíregyházi és a munkácsi kórház vásárolhatott új röntgendiagnosztikai eszközöket. A beruházás magyar oldali fejlesztéseit pénteken adták át a szabolcsi vármegyeszékhelyen.
2023.03.13. Hírek

Kevesebbet és rosszabbul alszunk, mint korábban

Alvatlanság kora - így jellemzik az alváskutatók a Covid-járvány utáni éveket. Az emberek alvásminősége megváltozott, kevesebbet és rosszabbul alszunk, mint korábban. A World Sleep Society nemzetközi alvás szervezet idei jelszava: Alvással az egészségért.
2023.03.09. Hírek

Gyulladás is okozhat depressziót

Kutatók szerint gyulladás is eredményezhet depressziót, valamint súlyosbíthatja annak lefolyását. A szakemberek klinikai kísérletekből arra következtetnek, hogy a gyulladás célzott kezelése segíthet a mentális zavar gyógyításában, sőt egyenesen forradalmasíthatja azt.
2023.03.08. Hírek

Ötvözzük a kutatást a fejlesztéssel, hogy piaci terméket hozzunk létre

Szövetépülést segítő sejt-vázak fejlesztéséért kapta a 2022-es év Semmelweis Innovációs Díját dr. Hornyák István. A Semmelweis Egyetem Transzlációs Medicina Intézetének tudományos munkatársa dr. Hinsenkamp Adéllal, az egyetem egykori kutatójával közösen vehette át az elismerést a leginnovatívabb kutatás kategóriájában.
2023.03.07. Hírek