hírek

Depresszió: beszéljünk róla!

A WHO magyarországi irodája valamint a Magyar Pszichiátriai Társaság közös állásfoglalása az Egészségügyi Világszervezet Egészség Világnapján.
2017.04.07. Hírek

Az EU szigorítja az orvostechnikai eszközök ellenőrzését

Az Európai Unió új szabályokat vezet be az orvostechnikai eszközökre vonatkozóan a betegbiztonság javítása és a közegészségügyi ellátás korszerűsítése érdekében, az új előírásokat szerdán az Európai Parlament (EP) plénuma is megszavazta - közölte az EP sajtószolgálata.
2017.04.05. Hírek

Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek

Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek, ezért a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája vállalta, hogy minden középiskolában kiképeznek egy tanárt az újraélesztés professzionális oktatására, és ott a képzést hivatalosan is beépítik a tanrendbe.
2017.04.05. Hírek

Újabb gyógyszertárat záratott be a hatóság

Másfél hónap alatt már a hatodik gyógyszertárat záratta be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), ezúttal a Baranya megyei Egyházaskozáron működő Harmat Patika működését függesztette fel a hatóság.
2017.04.05. Hírek

Médiaképzés a limfómákról 2017. április 5-én

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.
2017.04.04. Hírek

Tízéves a debreceni Méltóság mezeje program

Tízéves a Debreceni Hospice Ház Alapítvány Méltóság mezeje programja, a városban működő 1600 civil szervezet közül ez érte el, mozgatta meg a legtöbb embert, köztük gyerekek ezreit - mondta a város alpolgármestere hétfőn, a Méltóság hete megnyitóján a Kenézy Gyula Kórházban.
2017.04.03. Hírek