hírek

Ötvenkettőre emelkedett a kanyarógyanús betegek száma

Az országban a kanyarógyanús esetek száma ötvenkettőre nőtt péntekre (március 17.), közülük tizenöt esetben igazolták is a betegséget - erről számolt be az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató-főorvosa a pénteki, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
2017.03.17. Hírek

Budapesten is hiányzik a gyerekorvos

Túl kevés a házi gyerekorvos Magyarországon, sok praxis betöltetlen, a dolgozó orvosok átlagéletkora pedig 60 év – mondta Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
2017.03.17. Hírek

Orvostanhallgatók az egészséges életmódért

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Egészségverseny, amely egyedülálló a középiskolás versenyek történetében, hiszen orvostanhallgatók kortárs oktatás segítségével népszerűsítik az egészségtudatos szemléletet és életmódot a fiatalok körében.
2017.03.16. Hírek

Széchenyi-díj - Hangody László ortopéd sebész

Hangody László, az Uzsoki utcai Kórház Ortopéd-traumatológiai Osztályának vezető főorvosa több más endoprotetikai innovációja mellett a világon leggyakrabban használt modern porcfelszínképző eljárássá vált autológ oszteokondrális mozaikplasztika kutatása, kifejlesztése és klinikai gyakorlatba történő bevezetése során végzett, kiemelkedő színvonalú tudományos munkája elismeréseként kapta a Széchenyi-díjat.
2017.03.15. Hírek

Széchenyi-díj - Dóczi Tamás Péter idegsebész

Dóczi Tamás Péter, aki 1989 és 1991 között a zürichi egyetemi kórház főorvosa volt, úgy fogalmazott: bár Svájcban nyitva állt előtte a karrier, mégis azt választotta, hogy hazatér, és 1991-től a pécsi idegsebészeti klinika igazgatója lett. Vélekedése szerint a Széchenyi-díj ennek a döntésének az elismerése is.
2017.03.15. Hírek

Országos Érszűkületi Nap - 2017

Idén már negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság a magyarországi Érszűkület Napot az európai „PAD and Vascular European Days” kezdeményezés részeként.
2017.03.14. Hírek