hírek

A miniszterelnökhöz fordult a Magyar Orvosi Kamara elnöke

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke levélben fordult a miniszterelnökhöz, segítségét kérve az orvosok béremelésével és a garantált bérminimummal összefüggésben, valamint az alapellátó orvosok jövedelemhelyzetével kapcsolatban - közölte az MTI
2017.03.13. Hírek

A Romániába indulókat figyelmezteti a KKM

A Romániában kialakult kanyarójárvány veszélyeire figyelmeztette az országba induló magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata csütörtökön közzétett tájékoztatásában - közölte az MTI.
2017.03.10. Hírek

Országossá teszik a vastagbélszűrési programot

Idén ősztől országossá terjesztik a vastagbélszűrési programot, az uniós és magyar forrásból megvalósuló szűrésekre 6,57 milliárd forint áll rendelkezésre - jelentette be az emberi erőforrások minisztere - közölte az MTI.
2017.03.08. Hírek

Nagyobb a keretösszeg a háziorvosi praxisvásárlásra és a letelepedési pályázatra

Szerdától érhető el a háziorvosok számára kiírt praxisvásárlási és letelepedési pályázat, az elnyerhető keretösszeg a korábbinál több, 1 milliárd 250 millió forint - közölte az egészségügyért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, pályázni a tartósan betöltetlen háziorvosi praxishelyekre lehet, és ettől az évtől az alapellátó fogorvosok is indulhatnak a letelepedési pályázaton.
2017.03.08. Hírek

A Vese Világnap idei témája a vesebetegség és az elhízás

A Vese Világnap megrendezésére 2017-ben immár tizenkettedik alkalommal kerül sor. A 6 kontinens több mint 100 országában – köztük Magyarországon is – megtartott világnap ez évi témája a vesebetegség és az elhízás, jelmondata pedig: „Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!”
2017.03.07. Hírek

Riasztó adatok jöttek Magyarországról - lehagynak a sereghajtók is

Újabb siralmas képet fest a magyar egészségügyről az Eurostat napokban közzétett régiós versenyképességi rangsora. A 6 különböző mutatóból összeállított egészségügyi ranglista szerint a magyar egészségügyben legfeljebb az utolsóktól való lemaradás ellen mehet a küzdelem - közölte a napi.hu.
2017.03.07. Hírek

Járványok lesznek, ha nem oltják be a népességet

A kötelező és ajánlott védőoltások alkalmazásának szükségességére figyelmeztetett az először Romániában, majd Kelet-Magyarországon megjelent kanyarós megbetegedésekkel kapcsolatban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelelő (BSL-4) virológiai laboratóriumának vezetője.
2017.03.07. Hírek