hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Az orvosok 96%-a hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni. Az Emmi új nemzeti népegészségügyi stratégiát dolgoz ki. Duplájára emelkedik a sürgősségi ellátás finanszírozása. Veleszületett Rendellenességek Világnapja. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.03.04. Hírek

Veleszületett Rendellenességek Világnapja

A veleszületett rendellenességek regisztereinek nemzetközi szervezete az International Clearinghouse for Birth Defects Surveillance and Research (ICBDSR) kezdeményezésére a WHO támogatásával kiemelt és támogatott világnapként 2015-ban került megrendezésre első alkalommal a Veleszületett Fejlődési Rendellenességek Világnapja.
2017.03.03. Hírek

Évről-évre nő az allergiások száma

A magyar lakosság legalább harmadát érinti az allergia, és számuk évről-évre 2-4 százalékkal növekszik - mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
2017.03.03. Hírek

Az Emmi új nemzeti népegészségügyi stratégiát dolgoz ki

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a 2017 és 2026 közötti időszakra új nemzeti népegészségügyi stratégia kidolgozását kezdi meg, amely továbbra is a megelőzést helyezi a fókuszba - jelentette be a tárca miniszteri biztosa kedden az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) európai egészséges városok hálózatának háromnapos nemzetközi konferenciáján Pécsen.
2017.03.01. Hírek

Az orvosok 96%-a hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni

Az orvosok 96%-a hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni, de 60%-uk szerint pusztán a béremelések hatására a hálapénzrendszer nem fog eltűnni. Más eszközök bevezetésére is szükség van – derül ki a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) és a Szinapszis Kft. közös kutatásából, amelynek célja a hálapénzrendszerrel kapcsolatos objektív adatok megismerése, valamint az orvostársadalom véleményének felmérése volt.
2017.02.28. Hírek

Ritka Betegségek Világnapja

A Ritka Betegségek Világnapjához kapcsolódó hazai programokat a Debreceni Egyetemen (DE) rendezte meg szombaton a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ).
2017.02.27. Hírek