hírek

Lélegeztetőgépen a sikeres magyar egészségügyi modell

Idén még biztosan folytatódhat az alapellátás-fejlesztési modellprogram. A Svájci Alap támogatásával beindított, február 28-án záruló projekt finanszírozását az év végéig az állam biztosítja, a praxisközösségek működéséhez szükséges források nagyságáról még egyeztetnek - jelentette be Ladányi Márta egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár a program eredményeit bemutató szakmai napon - közölte a napi.hu
2017.02.24. Hírek

Nagy a baj a magyar gyógyszerellátással

Többféle adat is forog arról, mennyit is költ Magyarország gyógyszerekre. Az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index összehasonlításában rendre hátul végez hazánk, s nem állunk jól a visegrádi országokkal való összehasonlításban sem.
2017.02.24. Hírek

Elmélet a gyakorlatban

A mai napon a sajtó képviselőinek jelenlétében aláírtak egy olyan, az inkontinenciáról szóló szakmaközi stratégiai megállapodást, aminek fő célja a korábban az EMMI által már kihirdetett szakmai irányelvben foglaltak napi ellátásban történő maradéktalan megvalósítása.
2017.02.22. Hírek

Kórházak adóssága: hazánkban mentőcsomag, a lengyeleknél bezárás

Nem sokkal több mint 13 milliárd forintra csökkent a magyar kórházak adósságállománya, bár így is akadnak olyan intézmények, ahol meghaladja a tartozás a 600 millió forintot. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Békés Megyei Központi Kórház egyenként mínusz 649 millióval indította az évet. Van megoldás? Többlet források vagy drasztikus lépések kellenek?
2017.02.20. Hírek