hírek

Meg kell becsülni az ápolókat

Erkölcsileg és anyagilag is meg kell becsülni az ápolók munkáját, ezért döntött úgy a kormány, hogy 2019-re 65 százalékkal emelik a bérüket - mondta Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a váci Jávorszky Ödön Kórházban, az ápolók napján - közölte az MTI.
2017.02.20. Hírek

Minden beteg gyereket ellátnak

Nem kell félni attól, hogy nem látják el a beteg gyerekeket amiatt, hogy csaknem telt ház van a budapesti gyermekintenzív osztályokon - nyilatkozta Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.
2017.02.20. Hírek

Év végéig jön az e-recept

Hamarosan befejeződik az az évek óta tartó országos egészségügyi informatikai fejlesztés, melynek eredményeképpen jelentősen egyszerűbbé válik a betegek adatainak kezelése és hozzáférhetősége.
2017.02.16. Hírek

A KKM célja, hogy Budapest tudásközponttá váljon

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) több mint három éve dolgozik azon, hogy Budapest tudásközponttá váljon - jelentette ki a tárca biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, korábbi egészségügyi miniszter, egy szakmai fórumon - közölte az MTI.
2017.02.15. Hírek

Molekuláris gyógyászati kiválósági központot alakítanak ki Szegeden

A molekuláris gyógyászat lehetőségeit az alapkutatásoktól a betegágyig vizsgáló kiválósági központot hoznak létre uniós támogatással Szegeden, az intézmény székhelye a lézerközpont melletti tudományos és innovációs parkban lesz - tájékoztatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-t.
2017.02.14. Hírek

Húszéves szülési rekord dőlt meg Debrecenben

Két évtizede nem volt annyi szülés a Debreceni Egyetem Klinikia Központjában, mint 2016-ban. A háborítatlan szülést támogató baba-barát intézményben fontos cél a császármetszések számának csökkentése, és dúlák is segíthetik a babák világra jövetelét.
2017.02.14. Hírek

A térítésmentes vakcinaadagok felét használták fel

Az influenza ellen országosan rendelkezésre álló 1,3 millió adag térítésmentes vakcina 51,1 százalékát, 619 820 adagot használták fel január 8-ig - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb információs hetilapjában, az Epinfóban.
2017.02.14. Hírek