hírek

Idén is keresik az Aranyanyukat

Orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza a nagyközönségtől beérkezett jelölések alapján immár hetedik éve az Aranyanyu Díj.
2017.02.13. Hírek

Mennyit költ az állam az egészségügyre?

Magyarországon egyre erősebb ellentmondás feszül az egészségügyre szánt összegek kormányzati kommunikációja, a nemzetközi elemzések megállapításai, valamint a lakosság ellátórendszerrel való elégedettsége között.
2017.02.13. Hírek

Szétszakadhat a magyar egészségügy

Maga az állam szakítja szét az egészségügyi ellátórendszert, ha közfinanszírozott magánintézményt hoz létre, márpedig a Lázár János által csütörtökön bejelentett abortusz- és hálapénzmentes új szülészeti-nőgyógyászati osztály ilyen lehet. A lépés a betegek önrendelkezését is sérti - vélik a szakértők.
2017.02.13. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Több akciótervvel készül az Európai Unió az egészségügyben. Egyre több a nemi beteg az országban. Naponta 10 amputációt végeznek cukorbetegség miatt. Folyamatosan kell harcolni az influenza ellen. Súlyos a helyzet a sürgősségi osztályokon. Megújul a sugárterápiás kezelések gépparkja. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.02.11. Hírek

Ájurvéda kurzus indul a Debreceni Egyetemen

A megbetegedések mélyebb okairól, a hagyományos fitoterápiáról és a gyógyítás holisztikusabb megközelítéséről tart bevezető kurzust a Debreceni Egyetem Ájurvéda Tanszékének vendégprofesszora - olvasható az egyetem honlapján.
2017.02.10. Hírek

Egyre több a nemi beteg az országban

Ismét emelkedik a szexuális úton terjedő fertőző betegségekkel diagnosztizáltak száma – derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) lapunk adataiból - közölte a Magyar Nemzet Online.
2017.02.10. Hírek

Folyamatosan kell harcolni az influenza ellen

Bár az influenzára, mint könnyű lefolyású betegségre tekintünk, azonban gyakran okoz szövődményeket, amelyek a beteg, legyengült vagy idős emberek számára akár végzetes – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.
2017.02.09. Hírek

Influenza - Csökken a betegek száma

A múlt héten tetőzött az influenzajárvány, január 30. és február 5. között az előző héthez képest 10 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak az országban - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) közzétett jelentésében.
2017.02.09. Hírek