hírek

NNK: több mint 65 ezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A múlt héten több mint 65 ezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) heti jelentésében, csütörtökön.
2023.03.02. Hírek

Nagy az igény a lakossági szűrésekre

Bár a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbuszai immár évek óta járják az országot, sőt a koronavírus-járvány alatt is több mint háromszázezer ellátást bonyolítottak le, akadnak olyan hangok, amelyek megkérdőjelezik a szűrőprogramok sikerességét, kétségbe vonják a mobil szűrőegységek létjogosultságát. A kritikák ellenére azonban jelentős igény van a lakóhelyhez közeli egészségügyi szolgáltatásokra, ezt támasztják alá a legutóbbi, Ismerd fel időben! elnevezésű kampány eredményei is.
2023.03.01. Hírek

Az idei év legfontosabb hazai trendjei a mindennapi orvoslásban

A mesterséges intelligencia vezérelte diagnosztika és kezelések nemcsak kutatásokban, hanem a klinikákon is egyre inkább a napi rutin részévé válnak a Semmelweis Egyetem orvosainak előrejelzése szerint. A pontosabb és gyorsabb diagnózis felállítása, a célzott és otthon is könnyen alkalmazható terápiák bevezetése mellett klímavédelmi szempontokra is nagyobb figyelmet fordítanak a jövőben az egyes területek szakemberei.
2023.02.24. Hírek

Változások az egészségpénztáraknál

A Magyar Közlönyben szerda este megjelent rendeletmódosítás értelmében több ponton is változik az egészség- és önsegélyező pénztárak szabályozása, de leginkább technikai jellegű módosításokról van szó. - írja a Portfolio.
2023.02.24. Hírek

FibroScan a hatékonyabb betegellátásért

A hazai egyetemi centrumok közül elsőként a Debreceni Egyetem szerezte be a legújabb típusú FibroScan készüléket, amelyet a májbetegek komplex non-invazív kivizsgálásában alkalmaznak. Az eszköz az eddiginél is magasabb színvonalú és hatékonyabb betegellátást tesz lehetővé.
2023.02.23. Hírek