hírek

A primer immunhiány jól kezelhető, ha időben felismerik

A veleszületett immunhiány nem gyógyítható ugyan, de jól kezelhető, ha a diagnózist idejében felállítják - hívta fel a figyelmet az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályának főorvosa - közölte az MTI.
2017.01.24. Hírek

Átszervezések az egészségügyben

Több egészségügyi szervezet, hatóság feladatait minisztériumok, illetve más szervezetek, gigaintézmények viszik tovább az új évben. Például az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ az Emmihez került, valamint a Kormányhivatal vette át egyebek mellett a hatósági, rehabilitációs és szakértői feladatokat.
2017.01.24. Hírek

Nagy változások jönnek az egészségügyben

Április elsejével újabb négy minisztériumi háttérintézmény, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet, az Országos Közegészségügyi Központ és az Országos Epidemiológiai Központ szűnik meg.
2017.01.24. Hírek

Méhnyakrák megelőzés

Elindult a méhnyakrák-megelőzési hét, amelynek keretében a betegség veszélyeiről, az éves szűrővizsgálatok és a védőoltás fontosságáráról szóló programokat rendeznek szombatig.
2017.01.24. Hírek