hírek

Tovább terjed Magyarországon a madárinfluenza

Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében is megjelent a madárinfluenza egy-egy gazdaságban, a vírus terjedésének megakadályozása érdekében az állatok leölését mindkét érintett telepen állami kártalanítás mellett megkezdte az állategészségügyi szolgálat - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.
2017.01.23. Hírek

Tovább csökkennek a várólisták

Tovább csökkennek a kórházi várólisták, a kormányzat idén is 5 milliárd pluszforrást fordít erre a célra - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.
2017.01.20. Hírek

Egy hét alatt megduplázódott az influenzás megbetegedések száma

Terjed a járvány, az előző héthez képest kétszeresére emelkedett az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma. Az influenzás megbetegedések halmozódása miatt országszerte több mint harminc egészségügyi intézményt érintően van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom.
2017.01.19. Hírek

Fordulat jöhet a betegellátásban

Hogyan lehetne megoldást találni az egészségügy nem hatékony költekezési gyakorlatára, illetve milyen módon igazodhatnának az egészségügyi rendszerek az új technológiákhoz - többek között erről tárgyaltak az OECD országok egészségügyi miniszterei Párizsban.
2017.01.19. Hírek

Meg kell fékezni az egészségügyi költségrobbanást

Az egészségügyi kiadások robbanásszerű növekedésének megfékezése az egyik alapvető célja a világ egészségügyi rendszereit jellemző reformoknak - mondta a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően az MTI-nek Mikola István.
2017.01.18. Hírek

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

A tartós hideg és a megfázásos megbetegedések miatt a vártnál kevesebben adtak vért január első két hetében, ezért mindenkit véradásra kér a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.
2017.01.17. Hírek

Antibiotikum miatt szaporodnak a szuperbaktériumok

Áttörést ért el egy hazai szakember a kórházi fertőzések okainak kutatásában, eredményeit pedig már nemzetközi szinten is elismerik. Füzi Miklós mikrobiológus, az Országos Epidemiológiai Központ korábbi főosztályvezetője nemrégiben publikálta kutatását egy tekintélyes amerikai szakfolyóiratban, azóta amerikai és angol kutatók is megkeresték.
2017.01.16. Hírek