hírek

Gyógyszerek, amiket nem írhat fel a háziorvos
Az alapellátás problémái és javaslatok, ezek megoldására

A HaOSZ (Háziorvosok Online Szervezete) októberi fennállása óta számos olyan problémát fogalmazott meg és tett ezekre megoldási javaslatot, amelyek szerintük a mai háziorvoslás helyzetét megnehezítik. Ilyen például a törzskarton rendszer megújítása, amely körül még mindig nagyon sok a bizonytalanság. De probléma például, hogy van néhány gyógyszer, amelyeket a háziorvos nem, vagy csak javaslatra írhat fel, így teljesen felesleges szakorvosi viziteket generálnak. Milyen megoldást javasol a szervezet ezekre a problémákra?
2016.12.14. Hírek

A koraszülötteknek sem ártanak a védőoltások

A koraszülött csecsemőkre nem a védőoltások, hanem a fertőző betegségek jelentenek veszélyt, nekik és a kis súlyú újszülötteknek még nagyobb szükségük van a vakcinák nyújtotta védelemre, mint más csecsemőknek - közölte a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Perinatológiai Intenzív Centruma az MTI-vel.
2016.12.13. Hírek

Nem mehetne be bárhova a gyógyszerkommandó

Elképesztő jogköröket adott volna az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) ellenőreinek az az egészségügyi jogszabályokat módosító salátatörvény.
2016.12.09. Hírek