hírek

Évente tízezer vastagbélrák-megbetegedést diagnosztizálnak

Évente tízezer új vastagbélrák-megbetegedést diagnosztizálnak Magyarországon - ismertette Herszényi László, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság elnöke, a közép-európai gasztroenterológiai kongresszus főszervezője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
2016.12.01. Hírek

Elhanyagolja az egészségügy a depressziósokat

A világon a depressziós betegek nagy többsége a megfelelő kezelésnek a minimumában sem részesül - állapította meg egy nemzetközi tanulmány, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) támogatott.
2016.12.01. Hírek

Meghökkentő adatok a gyógyszerfelírási szokásokról

Az antibiotikum-rezisztencia terjedése egyre nagyobb népegészségügyi és klinikai problémát jelent világszerte, a kutatók összefüggést látnak az antibiotikum-rezisztencia kialakulása és a túlzott, vagy helytelen antibiotikum-használat között.
2016.11.29. Hírek

Ingyenes szűrővizsgálatok a kárpátaljai magyaroknak

Ingyenes szűrővizsgálatokat tartottak a kárpátaljai magyaroknak a Semmelweis Egyetem tanulói. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Külhoni Programjában hat településre látogattak el, az egészségügyi mérések mellett gyógyszerhasználati és dietetikai tanácsokkal látták el az ott élőket.
2016.11.28. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Négyes ikrek születtek a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Új antibiotikum-terápia. Gyulladásos és immunológiai betegségeket vizsgáló kutatás. Stroke-előrejelző orvostechnikai eszköz. Illegális gyógyszer-kereskedelem. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2016.11.26. Hírek

Négyszeres boldogság

Harminc év után újra négyes ikrek születtek tegnap a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A babákat 12 fős orvoscsoport segítette a világra.
2016.11.25. Hírek