hírek

Sokan betegek, de nem tudnak róla

Tavaly a tüdőgondozó hálózatok 184 ezer krónikus obstruktív légzőszervi betegségben (COPD) szenvedőt tartottak gondozásban, de a becslések szerint ennél jóval több, 500-600 ezer a betegek száma, csak nincs minden érintett tisztában a betegségével - mondta a Magyar Tüdőgyógyász Társaság (MTT) elnökségi tagja.
2016.11.19. Hírek

Koraszülöttek Világnapja - november 17.

Magyarországon az újszülöttek 9%-a a vártnál korábban érkezik a családokhoz, a várandósság 37. hete előtt jön világra. Bár a koraszülések kialakulásának rizikófaktorai alapvetően nem csak szociális eredetűek, gyakran társadalmi eredetre vezethetők vissza.
2016.11.17. Hírek

Egyre kevesebb a kórházi fertőzés

Összességében csökkent a kórházakban a fertőzések száma az elmúlt években, az intézmények biztonságosak, Magyarország európai összehasonlításban is jól áll, mondta az országos tisztifőorvos.
2016.11.17. Hírek

1,1 milliárd embernek magas a vérnyomása

Megduplázódott a magas vérnyomásban szenvedők száma a világon, ami a Lancet című tudományos lapban megjelent tanulmány szerint a népességnövekedéssel és az idősebb emberek arányának növekedésével magyarázható.
2016.11.17. Hírek

A csecsemőhalandóság csökkenése az új gyógyító eljárásoknak is köszönhető

Példa nélküli sikernek tartja a Magyar Gyermekorvosok Társasága, hogy Magyarországon 2013 és 2015 között húsz százalékkal csökkent a csecsemőhalandóság. A szervezet szerint a javulás az új gyógyító eljárásoknak és a jobb műszerezettségnek köszönhető, s az idei év első hónapjában tapasztalt, változatlanul 4,1 ezrelékes mutató azt igazolja, hogy a kedvező tendencia tartós.
2016.11.15. Hírek