hírek

Folytatódik az Ajándékozz életet - program

Folytatódik a Szeged Szent-Györgyi Albert Rotary Klub szervezésében az Gift of Life - Ajándékozz életet! program, amely a Kárpát-medencében élő gyermekek szívműtétét teszi lehetővé - jelentette be Jójárt Ferenc, a szervezet soros elnöke pénteken a Tisza-parti városban.
2016.11.14. Hírek

Lassan, de rövidülnek a várólisták

Javult a helyzetük azoknak a betegeknek, akiknél várólistás beavatkozásokat kell elvégezni, ugyanis míg júliusban 32 704-en vártak műtéti ellátásra, addig a legfrissebb, októberi adatok szerint már csak 28 862-en, vagyis négy hónap alatt négyezerrel csökkent a listán szereplő betegek száma. A műtétek mellett a várakozási idő is rövidebb, bár egyes esetekben a helyzet most sem kedvező – derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) legfrissebb adataiból.
2016.11.14. Hírek

Kilenc nő vehette át idén az Aranyanyu díjat

Kilenc nő, köztük orvos, egészségügyi szakdolgozó, pedagógus és szociális területen dolgozó szakember vehette át idén az Aranyanyu díjat, amelyet az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nők munkájának elismerésére alapítottak hat évvel ezelőtt.
2016.11.11. Hírek

Intenzívebb cselekvést várnak a tagországok a WHO-tól

Az eddig jelölti viták, bemutatkozások során kiderült, hogy a tagországok sokkal intenzívebb cselekvést várnak az Egészségügyi Világszervezettől (WHO) - mondta a magyar kormány által a szervezet vezetőjének jelölt Szócska Miklós.
2016.11.10. Hírek

Orvosi műszereket kapott a szegedi gyermekklinika

A gyógyszerek hatékony adagolását lehetővé tevő infúziós pumpákat adományozott a Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mága Zoltán a szegedi gyermekgyógyászati klinikának; a berendezéseket csütörtökön adta át Kiss-Rigó László püspök és a Prima Primissima-díjas hegedűművész.
2016.11.10. Hírek

A betegközpontú ellátást célzó informatikai fejlesztések

Az egészségügyet érintő informatikai fejlesztések irányáról és várható hatásairól tanácskoztak kedden Balatonfüreden. Az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár szavai szerint a fejlesztések által hatékonyabbá válhat az egészségügyi ellátás.
2016.11.08. Hírek