hírek

Ahol már tarolnak a magánkórházak

Kisebbfajta földcsuszamlás van kibontakozóban az angol egészségügyben, a jó ideje erős válságtüneteket mutató Nemzeti Egészségügyi Szolgálattól (NHS) tömegesen pártolnak a páciensek a magánkórházakhoz. Egyes magánkórházak nyeresége ennek nyomán akár kétszeresére is nőtt az elmúlt 12 hónap során, másoknál pedig az esetszám mutatott 40 százalék körüli bővülést.
2016.10.28. Hírek

Marad-e még orvos, aki átköltözik a szuperkórházba?

Budapest egy dologban biztos nagyon le van maradva a vidéktől: a kórházak színvonalában és szervezettségében. Most londoni mintára négy nagy centrumot akarnak kialakítani a fővárosban; ezekre több százmilliárd forintot fordítanának, és nem egy, hanem legalább három szuperkórház lenne Budapesten. Ha így mennek tovább a dolgok, egyedül az lesz a kérdés: lesz-e még orvos és ápoló, aki átköltözik az új és hipermodern kórházba.
2016.10.27. Hírek

Külföldön menne orvoshoz? Erre számítson

Vannak korlátai az EU-n belül az országhatárokon átívelő egészségbiztosításnak. A rendszer ráadásul nem is egységes, érdemes tájékozódni, vagy még inkább megkötni a megfelelő biztosításokat.
2016.10.27. Hírek

Súlyos veszélyben a magyarok egészsége

A 280 tartósan, több mint hat hónapja betöltetlen háziorvosi praxisra mindössze 23 háziorvos jelentkezett idén, legalábbis ennyien pályáztak a kormány által meghirdetett letelepedési támogatásra, ami akár a 10 millió forintot is elérheti - tudta meg a Magyar Nemzet.
2016.10.26. Hírek

A háziorvosi pályázatoknak köszönhetően 112 praxis tölthető be

Az „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia egyik kiemelt eleme az alapellátás megerősítése, hiszen az egészségügyi rendszer fenntarthatósága elképzelhetetlen stabil alapellátás nélkül. Éppen ezért a kormány 2009-hez képest 2016-ban már 50%-kal több pénzt biztosított ennek a területnek a támogatására.
2016.10.26. Hírek