hírek

Lenne megoldás a halálos kór ellen, de túl drága

Minden negyedik gennyes agyhártyagyulladás kórokozóval fertőzött beteg belehal a betegségbe, az elhunytak háromnegyede 5 évesnél fiatalabb. A betegséget okozó baktérium gyakoribb típusa elleni védőoltást nem támogatja az egészségbiztosító, térítés nélkül viszont 120 ezer forint az ára. A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete (HGYE) államilag támogatott vakcinációt szorgalmaz.
2016.10.25. Hírek

Vonalkód segíti a betegbiztonságot

A legmagasabb betegbiztonsági szintet jelentő informatikai fejlesztést vezették be a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben a fekvőbeteg-ellátó osztályokon és szakambulanciákon, illetve a laboratóriumi vizsgálatok területén - közölte Bajcsy-Zsilinszky kórház
2016.10.20. Hírek

Bántalmazott nőket segítő programot indít a Magyar Vöröskereszt

Az Abigél elnevezésű, októberben induló program lényege, hogy a jogi és életviteli tanácsok mellett önkéntesek bevonásával személyre szabott támogatást, közösségi élményeket nyújtsanak a fizikai és lelki sérüléseket elszenvedett nőknek - tájékoztatta a Magyar Vöröskereszt.
2016.10.20. Hírek

Választhatnak a fiatal szakorvosok a támogatás és az alapbéremelés között

Felkínálja a választás lehetőségét a szaktárca azoknak az egészségügyi munkavállalóknak, akik korábban a fiatal szakorvosok támogatásában részesültek, így dönthetnek, hogy a támogatást vagy az alapbéremelést szeretnék - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága.
2016.10.20. Hírek