hírek

Megközelítőleg hét százalékkal nőtt az iskolaorvosi tevékenység támogatása

A kormány elkötelezett az iskola-egészségügyi ellátás támogatása iránt, az idei évben 100 millió forinttal növelte az iskolaorvosi tevékenységre fordítandó keretösszeget, amely csaknem hét százalékos emelést jelent - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György írásbeli kérdésére.
2016.10.13. Hírek

Kolera pusztít Haitin

A szigetország déli és nyugati felén már több mint húsz halálos áldozata van a járványnak, eddig háromszáznál is több megbetegedést jelentettek. A fertőződést az ivóvíz szennyeződése okozza, mivel a Matthew hurrikán súlyosan megrongálta a csatornahálózatot, a szennyvíz összekeveredett az ivóvízzel. A betegek kezelésében és a víz fertőtlenítésében a nemzetközi segélyszervezetek is részt vesznek.
2016.10.12. Hírek

Az ÁNTSZ megalapítására emlékeztek a 25. évfordulón

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal által 25 év vívmányai, a 21. század kihívásai címmel rendezett ünnepségen köszöntőjében azt mondta: mindenképpen siker az ÁNTSZ elmúlt negyedszázada, és mivel mindig lehet tenni azért, hogy a jövő biztonságosabb legyen, a szolgálatnak továbbra is lesz dolga.
2016.10.12. Hírek

Zikaláz: súlyos egészségi problémákkal küzdenek a babák

Súlyos egészségi problémákkal, egyebek mellett nyelési nehézségekkel, epilepsziás rohamokkal, látási és hallási zavarokkal küzdenek az immár egyéves mikrokefáliás babák, akik édesanyjuk terhesség alatti zikafertőzése miatt születtek kórosan kis fejjel.
2016.10.12. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Ingyenesen hozzáférhető lesz az agyhártyagyulladás elleni védőoltás. Nemzetközi rákkutatási együttműködés. Kérdéscsomag a kórházi betegbiztonságról. Hiányszakma az egészségügyben. Csökkent a kórházi fertőzések száma. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2016.10.08. Hírek