hírek

Speciális műtéttel mentettek meg egy veszélyeztetett ikerpárt Pécsen

Egészségesen jött világra a napokban Pécsett az a veszélyeztetett ikerpár, amelynek tagjain júniusban - a magzatok 22 hetes korában - az anyaméhen belül végeztek el speciális életmentő műtétet a baranyai megyeszékhely szülészeti klinikáján - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdán az MTI-vel.
2016.09.29. Hírek

Az alapbérrel a mozgóbérelemek is emelkednek az egészségügyben

A szeptember 1-jétől érvényes alapbéremeléssel az egészségügyben dolgozók mozgóbérelemei, például az ügyeleti és a készenléti díj, a műszakpótlék is nőnek - mondta az egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
2016.09.29. Hírek

Ezért szenved asztmától sok élsportoló

Egyáltalán nem mindegy, milyen környezetben edzünk, a helyszín ugyanis nagyon fontos szerepet játszik abban, mekkora valószínűséggel alakul ki asztma. Erre mutatott rá egy kutatócsoport, amelynek Lévai Írisz Karolina is tagja volt. A PhD kutató elárulta nekünk azt is, milyen lépéseket kell tenniük a sportolóknak annak érdekében, hogy megóvják légutaik egészségét.
2016.09.26. Hírek

Orvosok és ápolók ezrei tiltakoztak

Orvosok, ápolók és más egészségügyi dolgozók ezrei vonultak fel tiltakozva szombaton Varsóban azt követelve, hogy a kormány fordítson több pénzt az egészségügyre.
2016.09.26. Hírek