hírek

Minden eddiginél pontosabban vizsgálják az agyat magyar és francia kutatók

Egy magyar-francia kutatás minden eddiginél hatékonyabb eljárást dolgozott ki az agy aktivitásának dekódolására – olvasható az MTI-nek eljuttatott közleményben. A közös kutatás eredményeit a rangos Nature Communications szaklap közölte. Az új módszer segíthet pótolni a kiesett vagy hibás agyi funkciókat különféle betegségeknél, például a vakság, az Alzheimer-kór, az epilepszia, a gerincsérülés vagy a stroke esetében.
2016.09.20. Hírek

Már Dél-Ázsiában is ijesztget a zika

Egyebek mellett Szingapúrban, Malajziában és Hongkongban is újabb, Zika-vírus okozta megbetegedéseket jelentettek, szakértők szerint nem múlt el annak a veszélye, hogy a szúnyogok által terjesztett kór az egész világon elterjedjen.
2016.09.19. Hírek

Szívünk napja

Magyarországon még mindig többségben vannak azok, akik hiába tapasztalják magukon az infarktusra utaló jeleket, mégis késve hívnak orvosi segítséget - mondta a Magyar Kardiológusok Társaságának (MKT) elnöke, budapesti sajtótájékoztatón.
2016.09.19. Hírek

Óránként egy halálesetért felelős a stroke

Magyarországon évente 45 ezren kerülnek kórházba stroke miatt, óránként egy halálesetért felelős a betegség - mondta Bereczki Dániel, a Magyar Stroke Társaság elnöke az M1 aktuális csatornán szombat este.
2016.09.19. Hírek

Az egészségügy lesz a legnagyobb csatamező a következő másfél évben

Kompromisszumos megoldás készül az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átalakítására, a krónikus betegek ápolására pedig első lépésben a szociális ágazatban hozzák létre a 4-5 ezer ágyas, emelt szintű ápolási egységeket - derült ki a járóbeteg-szakellátók balatonfüredi konferenciáján.
2016.09.16. Hírek

Limfóma Világnap

Orvos-beteg találkozót és figyelemfelhívó sétát tartott csütörtökön, a Limfóma Világnapján a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) Debrecenben.
2016.09.16. Hírek

Minden védőnő megkapja a teljes béremelést

A vonatkozó jogszabály-módosítás révén a szolgáltatók kötelesek kifizetni az idei évre járó kétmilliárd forintos többletpénzt a védőnők részére, így minden védőnő megkapja a teljes emelés összegét, sőt, visszamenőlegesen is jár nekik a különbözet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdésére válaszul.
2016.09.15. Hírek