hírek

Szeretettel üdvözli az olvasókat a 125 éves MSD!

Az MSD a világon az egyik legnagyobb kutatásorientált gyógyszeripari vállalat. 125 éves fennállásunk óta számos új hatóanyagot, vakcinát és egyedülálló terápiát fejlesztettünk ki, amelyek révén betegek millióinak adtunk esélyt egy jobb életminőségben megélt hosszabb életre.
2016.09.14. Hírek

Mégsem járhat a beígért pluszpénz

Egyre kevesebb orvos érez motivációt arra, hogy háziorvosi ügyeletet vállaljon a hétvégéken és az ünnepnapokon, jelenleg ezért óránként sokan ugyanis csak 1600 forintot kaphatnak.
2016.09.14. Hírek

Jól van a vese- és tüdőátültetésen átesett beteg

Jól van, otthonában gyógyul az a középkorú férfi, akin először hajtottak végre Magyarországon egy időben vese- és tüdőátültetést még júniusban - mondta el az Országos Onkológiai Intézet (OOI) aneszteziológiai és központi intenzív terápiás osztályának főorvosa kedden az MTI-nek.
2016.09.14. Hírek

Bezáratta a budapesti Lánchíd patikát az OGYÉI

Visszavonta a budapesti Lánchíd Gyógyszertár működési engedélyét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, és ezzel egy időben 45 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a patikát működtető gazdasági társaságot.
2016.09.13. Hírek

Bravúros szervátültetés

Egyszerre kapott új tüdőt és vesét egy beteg június 30-án, ez volt az első ilyen magyarországi műtét – közölte az Országos Onkológiai Intézet hétfőn.
2016.09.13. Hírek

Zikaláz

Először figyelték meg és dokumentálták kutatók, hogy miként károsítja a magzat agyát a zikavírus egy olyan emsemakákó-magzatban, amelynek anyját zikavírussal fertőzték meg. Az emlősállaton végzett kísérlet a fertőzés elleni gyógymódok kutatásában nyújt segítséget.
2016.09.13. Hírek

21 új zikavírusos esetet jelentettek Bangkokból

A thaiföldi egészségügyi minisztérium közleménye szerint Bangkok Sathorn nevű negyedében a közelmúltban 21 új Zika-vírusfertőzött nőt regisztráltak, köztük egy terhes asszonyt is, aki viszont szerencsére komplikációk nélkül adott életet egészséges gyermekének. A nő férje nemrég tért vissza szingapúri üzleti útjáról.
2016.09.12. Hírek

Életeket ment a magyar startup

Semmelweis Ignác után újabb magyar technológia változtathatja meg a kórházak életét. A HandInScan csapata egy olyan digitális rendszert fejlesztett, amely alkalmas az egészségügyi dolgozók kézfertőtlenítési eljárásának kiértékelésére – közvetlen és objek­tív módon.
2016.09.12. Hírek