hírek

A védőnők is megkapják a béremelésüket

Egy kormányrendelet-módosításnak köszönhetően a védőnők is megkapják a nekik járó teljes béremelést, így a védőnőket alkalmazó szolgálatoknak kötelező kifizetni az idei évre járó kétmilliárd forintos pluszjuttatást - mondta el az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár pénteken az MTI-nek.
2016.09.02. Hírek

A gyógyszergyártó kénytelen engedni a politikai nyomásnak

Érdekes sztori zajlik az Egyesült Államokban: egy gyógyszergyártó az elmúlt években 57 dollárról több mint 600 dollárra emelte a súlyos allergiával küzdők számára szinte egyetlen mentsvárként szolgáló készítménye, az EpiPen árát, amit már a politikusok sem néztek tétlenül, és többek között Hillary Clinton vezetésével arra szólították fel a céget, hogy csökkentse készítménye árát.
2016.09.02. Hírek

Egészségügy öt dimenzióban

Valóságos struktúraváltás szeretnének elérni az egészségügyben, hiszen az elmúlt huszonöt évben ez nem történt meg - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán egy budapesti szakmai konferencián előadásában.
2016.09.01. Hírek

Ismét téma a kórházfejlesztés

Mint emlékezetes, júniusi határozatában a kormány csak azt mondta ki, hogy a tervezett négy új fővárosi egészségügyi centrum közül a dél-budai Kelenföldön legyen, a pontos helyszínről azonban nem született döntés.
2016.08.31. Hírek

Szeptember 13-ig igényelhető a védőoltás

Idén ősszel harmadik évébe lép az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által koordinált méhnyakrák elleni oltási program. A szülők újra igényelhetik az államilag támogatott, térítésmentes iskolai védőoltást.
2016.08.30. Hírek

Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle összeállítás

Acetaminophen használat okozhat asztmás tüneteket és csökkent tüdőfunkciót? A proliferatív vagy atípusos elváltozások az emlőtumor kockázatnövekedésével járnak. Mivel magyarázható hogy egy tanulmány eredményei a prosztatarák hypofrakcionálás mellett, míg más tanulmány ellene szól? Egészséges-e a vaj? Mit mondanak a bizonyítékok? Nemzetközi lapszemle-összeállításunkat a vezető orvosi portálok anyagaiból válogattuk. A cikkeket teljes terjedelmükben angolul olvashatják.
2016.08.27. Hírek