hírek

Ápolási kórházakat hoz létre a kormány

Jól halad az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átalakítása, a folyamat jövő nyárra lezárulhat. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) az emberi erőforrás tárcához fog tartozni - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.
2016.08.26. Hírek

Budapesten három gyermekegészségügyi póluskórháznak kell lennie

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke szerint a főváros nagyon lemaradt az egészségügyi ellátásban, miközben különösen elismert szakemberek dolgoznak itt. Velkey György az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: Budapesten három gyermekegészségügyi póluskórháznak kell lennie, egyiknek mindenképpen Budán.
2016.08.26. Hírek

Gyógyító klinikai vizsgálatok

A gyógyszerészeket is bevonná a Debreceni Egyetem a Szakemberek Betegeink Biztonságáért nevű programjába, amelyhez január óta kétszáz családorvos csatlakozott.
2016.08.26. Hírek

Biztatóan alakulnak a magyar-kínai egészségügyi kapcsolatok

Biztatóan alakulnak a magyar-kínai egészségügyi kapcsolatok - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten abból az alkalomból, hogy újabb négy magyarországi kórház csatlakozott a Kína és a közép-kelet-európai kórházak közötti együttműködési szövetséghez.
2016.08.25. Hírek

Orvosok szakvizsga nélkül a körzetekben

A praxisprogramnak köszönhetően háziorvosi szakvizsga nélkül is dolgozhatnak a háziorvosi körzetekben az orvosok. Akinek semmiféle szakvizsgája nincs, vagyis friss diplomás, kezdő rezidens, az helyettesíthet, de akinek van már egy szakvizsgája például pszichiátriából vagy szemészetből, az saját praxist is kaphat. Egyes orvosok szerint be kellene tiltani a jelenlegi gyakorlatot - írja az mno.hu.
2016.08.23. Hírek

Még mindig egészségügy - Ki jár jól a béremeléssel?

Az eredetileg nem egészségügyi diplomával rendelkező, de magasan képzett szakemberek, például klinikai szakpszichológusok járnak a legjobban az egészségügyi ágazat alapbéremeléséről szóló kedden megjelent kormányrendelet értelmében, de a szakgyógyszerészek is több pénzhez jutnak szeptembertől, mint a szakorvosok.
2016.08.23. Hírek

Központosított gyógyszerbeszerzést hirdettek

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ - mint a központosított közbeszerzésre feljogosított szervezet - több mint 6 milliárd forint becsült értékben írt ki közbeszerzést a magyarországi fekvőbeteg ellátó intézmények gyógyszerellátására.
2016.08.22. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Emelkedik a határon túlról érkező orvosok száma, támogatná a kormány a meddő párok gyermekvállalását, szeptembertől 2,5 %-os béremelés a szakdolgozóknak, 107 ezer forinttal kapnak többet a szakorvosok és a szakgyógyszerészek. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2016.08.20. Hírek