hírek

Ígérgetéssel nem lehet itthon tartani az orvosokat

A pénztelenség mellett a kiszámíthatatlanság és a hazai kórházak állapota miatt akar egyre több egészségügyi dolgozó külföldre menni. Rekordot döntött a külföldre távozó orvosok és szülésznők száma a béremelés ígérete ellenére – írta a Blikk az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) adataira hivatkozva.
2016.08.19. Hírek

Hozzánk jönnek tanulni a romániai szakorvosjelöltek

Folyamatosan emelkedik a Magyarországon munkát vállaló határon túli orvosok és ápolók száma. Az egészségügyi dolgozók hazánkba irányuló migrációjának azonban most nem az a fő oka, mint a kilencvenes években, amikor teljes végzős évfolyamokat tudtak Magyarországra csábítani a kórházak.
2016.08.19. Hírek

Szeptembertől béremelés lesz az egészségügyben

Szeptembertől a szakszervezetekkel és a szakmai szervezetekkel egyeztetett béremelés valósul meg az egészségügyben - mondta az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
2016.08.18. Hírek

Ösztöndíjjal tenné népszerűbbé a kormány a nővéri hivatást

Az orvostanhallgatókéhoz hasonló ösztöndíjrendszert tervez elindítani 4,4 milliárd forintból a jövő évtől a kormány, hogy ezzel is enyhítse az egyre súlyosbodó nővérhiányt. Az országban már most is több tízezerrel kevesebb ápoló dolgozik a szükségesnél, és a fia­talok közül még mindig nem választják elegen ezt a pályát.
2016.08.18. Hírek

Milliárdokból támogatnák a meddő párokat a gyerekvállalásban

Két és fél milliárdból támogatná a meddő párok gyermekeinek megszületését a kormány, az erre szolgáló konstrukciót szeptemberben hirdetik meg. A fejlesztés Országos Reprodukciós Módszertani Központ és Hálózatot létrehozását is megcélozza - írta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára egy szocialista képviselő írásbeli kérdésre adott válaszában.
2016.08.18. Hírek