hírek

Senki nem felelős semmiért

Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász azt mondja a 168 Órának: a kórházak főként a rossz finanszírozási rendszer miatt adósodtak el. Ugyanis a térítési díj még az ellátás során keletkező kiadásokat sem fedezi. A szakember felidézi: 1993-ban alakították ki azt a rendszert, amely mai napig alapja a fekvőbeteg-ellátás állami finanszírozásának.
2016.08.09. Hírek

Az Emmi szerint pluszpénz jut az egészségügynek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a tavalyi 10 milliárd forintos többlettámogatás után a kormány 14 milliárdos pluszforrást biztosít az egészségügyi alapellátásra, pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők.
2016.08.08. Hírek

Bajban vannak a szakrendelők

Sok nagy szakrendelő rosszabbul járhat az egészségügyi intézmények augusztustól bevezetett új elszámolási rendszerével, ha nem sikerül az eddigi, vagy annál kisebb összegért szerződtetniük a vállalkozóként náluk dolgozó orvosokat. Ez olvasható ki a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség 38 rendelőintézetben végzett felméréséből, amelynek eredményeit tegnap hozták nyilvánosságra.
2016.08.08. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kevés az altatóorvos a Heim Pál Gyermekkórházban, a béremelés nem állítja meg, csak lelassítja az elvándorlást, a jövőre kezdődő kórházfelújítások miatt egyetlen beteget sem lehet elküldeni, a finanszírozási alapösszeg megemelése csak trükközés, de nem segít az egészségügy helyzetén, tízszeres különbségek az ügyeleti díjban. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2016.08.06. Hírek

Mi lesz veled magyar egészségügy?

A hazai munkaerőhiány több ágazatot is érint Magyarországon, melyek közül talán az egészségügy helyzete az egyik legkritikusabb. Nem tudni, a mostani hallgatók meg tudják-e majd fékezni ezt. Bár a teljes gazdaságot érinti a munkaerőhiány, az egyik legnagyobb problémával az egészségügy küzd az ágazatok közül.
2016.08.04. Hírek