hírek

A béremelés valamennyit enyhíthet az egészségügyiek elvándorlásán

Még mindig sok egészségügyi dolgozó vállal munkát külföldön: csak az év első felében összesen több mint kilencszázan kérték ki a hatóságtól az ehhez szükséges úgynevezett jó hírnév igazolást. Az ősszel kezdődő béremelés, ha meg nem is állítja, de jó eséllyel lassítja majd az egészségügyiek elvándorlását.
2016.08.04. Hírek

Egy hétig nem lesz meleg étel az esztergomi kórházban

Hideg élelmet biztosít a betegeknek az esztergomi Vaszary Kolos Kórház augusztus 1-jétől várhatóan egy hétig, miután az intézmény szerződést bontott az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt.-vel - tájékoztatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden az MTI-t.
2016.08.03. Hírek

Egyetlen beteget sem lehet majd elküldeni

Átfogó felújítások kezdődhetnek jövőre a budapesti kórházakban, hogy néhány éven belül végre 21. századi körülmények között gyógyíthassák a betegeket. Mindez nem kis felfordulással jár majd, új kórházépületek nőnek ki a földből, sok régit korszerűsítenek, és talán lesz olyan is, amit lebontanak - írja a magyaridok.hu.
2016.08.02. Hírek

Trükközés és nem segítség

László Imre szerint inkább trükközés semmint az egészségügy valódi megsegítése az a kormányzati bejelentés, mely szerint augusztus elsejétől emelkedik az egészségügyi ellátás finanszírozásának alapösszege, és kórházaknak nem fogja megérni benntartani a beteget.
2016.08.02. Hírek

Új magán rendelőintézet nyílt 120 millió forintból Budapesten

Panorama Medical Center néven, 1000 négyzetméteren pszichoszomatikus szemléleten alapuló, univerzális rendelőintézetet nyitott egy orvosokból és magánszemélyekből álló befektetői csoport, a rendelőt 120 millió forintból alakították ki - közölte az intézményt üzemeltető Jump Consulting Kft. az MTI-vel.
2016.07.29. Hírek

Műszer van, csak orvos nincs elég

Hetekkel, sőt hónapokkal hamarabb gyógyulhatnak meg azok a betegek, akiket a hagyományos műtéti technika helyett a világszínvonalú artroszkópiás eljárással operálnak, ám hazánkban egyelőre alacsony azoknak az orvosoknak a száma, akik biztos kézzel tudják elvégezni a precíz beavatkozást – értesült a Magyar Nemzet. Sokan nem veszik a fáradságot, hogy megtanulják kezelni a milliókért beszerzett műtéti eszközöket.
2016.07.29. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Négy milliárd forintot csoportosít át az állam az ügyeleti ellátásra, hiányosságokat talált az ÁSZ a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház belső kontrollrendszerében, egy orvosokat tömörítő csoport szerint ma Magyarországon többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint közlekedési balesetben. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2016.07.29. Hírek