hírek

Digitális karórával figyelik idős emberek állapotát Nyíregyházán

Nyíregyházán 40 digitális karórát osztottak szét 75 év feletti egyedülálló időseknek, amelyen keresztül orvosaik, gondozóik folyamatosan látják állapotukat - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idősek alapszolgáltatásainak fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán szerda esti műsorában.
2016.07.28. Hírek

Hiányosságokat tárt fel az ÁSZ vizsgálata a salgótarjáni megyei kórházban

Hiányosságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház belső kontrollrendszerében, valamint pénzügyi és vagyongazdálkodásában is. Az ellenőrzés nyomán 41 javaslatot fogalmaztak meg a főigazgatónak, akinek ezek alapján harminc napon belül intézkedési tervet kell készítenie - tájékoztatta az ÁSZ kedden az MTI-t.
2016.07.27. Hírek

Többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint közlekedési balesetben

Az angolszász mintához hasonló minőségbiztosítási rendszer felállítását sürgeti az egészségügyben a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete. Az egészségügyért is felelős humántárca szerint viszont nincs olyan rendszer, amelynek szempontjait mindenki elfogadja. Egy orvosokat tömörítő csoport szerint Magyarországon többen halnak meg évente kórházi fertőzésben, mint közlekedési balesetben.
2016.07.26. Hírek

Jelentősen nőtt a szervdonorok száma Magyarországon

Jelentősen nőtt a szervdonorok száma Magyarországon, tavaly 497 szervátültetést végeztek, ezek közül 40 élődonoros műtét volt - közölte a Magyar Transzplantációs Társaság elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2016.07.26. Hírek