hírek

Mind több gyereket érint a 2-es típusú cukorbetegség

Egyre több gyereket érint a 2-es típusú cukorbetegség, náluk elsősorban az életmódváltás eredményezhet javulást - mondta a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának docense az M1 aktuális csatornán szerda reggel.
2016.07.14. Hírek

A meglévő ellátásokat kell jobb struktúrában elrendezni

A fővárosban a meglévő ellátásokat kell optimálisabban elrendezni, hogy az intézmények így jobban kiszolgálhassák a fővárosiak igényeit - mondta az új budapesti kórházfejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztos az Inforádió Aréna című műsorában kedden.
2016.07.14. Hírek

Többszázezer ember egészsége a tét!

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) azt kéri, hogy a kormány lépjen az egészségügyi megtakarítások munkáltatói támogatási lehetőségeit a jövő évtől "drasztikusan sújtó" cafeteriarendszer korrekciója, kiegészítése ügyében, mert "többszázezer ember egészsége a tét".
2016.07.14. Hírek

Nem kell ismétlő oltás sárgaláz ellen

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) módosította a sárgaláz elleni védőoltásokra vonatkozó ajánlásait és előírásait, a változás lényege, hogy a sárgaláz megelőzésére alkalmazott vakcina egyetlen dózisa élethosszig tartó védelmet biztosít a betegség ellen, emlékeztető oltásra nincs szükség.
2016.07.13. Hírek

Orvosi adatbázis születik

Januárban kezdődhet és várhatóan három évig tart a lakosság egészségi állapotát rögzítő törzskartonok kitöltése. A külön díjazás fejében végzett felmérés 30 percet vesz igénybe, a háziorvosoknak naponta két adatlap kitöltését kell megoldaniuk.
2016.07.13. Hírek

Káros és abszurd az orvosi toplista

A Haszon magazin több tucat szakorvos, kórházigazgató, intézetvezető, orvosigazgató, és az Egészségügyi Szakmai Kollégium véleménye alapján nemrég összeállított egy listát a legjobb magyarországi orvosokról. A 100-as listán szereplő egyik orvos szerint azonban komoly bajok vannak a listával; többek között nem veszi figyelembe a betegek véleményét és a külföldön dolgozó magyar szakemberek munkáját.
2016.07.12. Hírek

A beteg saját sejtjeiből növesztett bőrt ültettek át

Spanyolországban elvégezték a világ első olyan bőrátültetését, amelyhez a beteg saját sejtjeiből növesztettek bőrt - jelentette be rendkívüli eredményét a granadai és sevillai orvosokból, kutatókból álló csoport a sikeres beavatkozást követően.
2016.07.12. Hírek

Jól járhat a Péterfy Sándor utcai kórház

Legalább 2020-ig nem várható jelentős átszervezés a Péterfy Sándor utcai kórház esetében, amely a kormány jelenlegi álláspontja szerint mégsem kizárólag ápolási otthonként működhet tovább a kórházfejlesztések után – tudta meg a Magyar Nemzet.
2016.07.12. Hírek