hírek

Titkolják a támogatásokat az orvosok

A „nagy nevek” szinte teljes egészében hiányoznak azokról a gyógyszergyártói listákról, amelyeknek az orvosoknak nyújtott juttatásokat kellene tartalmazniuk. Ez nem valódi transzparencia – vélekedett Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.
2016.07.05. Hírek

Minden háziorvos egyenlő, de vannak, akik egyenlőbbek

Aránytalannak és igazságtalannak tartják a háziorvosi praxisok finanszírozását a területi ellátási kötelezettséggel nem rendelkező háziorvosok. A kormány szerint azonban más a munkakörük és a felelősségük is, mint az önkormányzatokkal szerződött kollégáiknak, így szerintük jogos a különbségtétel.
2016.07.05. Hírek

Online lehet rendelni HPV-szűrőcsomagot

A méhnyakrák kockázatát növelő humán papillomavírus (HPV) szűréséhez szükséges mintavételi eszközöket tartalmazó csomag online megrendelhető, a szűrés eredményét laboratóriumi vizsgálat állapítja meg - számolt be Benczik Márta laboratóriumvezető szombaton az M1 aktuális csatornán.
2016.07.04. Hírek

Kardiológiai kezelésre havonta 130 milliót költenek a magyarok

A lakosság az egészségügyi kiadásokhoz évente 958 milliárd forinttal járul hozzá, ezen belül kardiológiai gyógykezelésekre több mint 134 millió forintot költ havonta - olvasható egy felmérés eredményeinek összefoglalójában, amelyet csütörtökön küldtek el az MTI-nek.
2016.07.02. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Hétfőn egyeztet a Magyar Kórházszövetség a kancellária-rendszer kialakításáról, pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők, a sikeres bértárgyalások ellenére távozik posztjáról Beneda Attila helyettes államtitkár, beszámoló a pénteki demonstrációról. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2016.07.02. Hírek

Tüntetés az egészségügyért

Sándor Máriáék a Kossuth térre terveznek tüntetést, és nyílt fórumot Jussunk egyről a kettőre címmel július elsején. Bárki elmondhatja a véleményét, a színpad nyitott mindenkinek. A megmozdulás egész éjszaka tarthat, reggel 6 óráig kértek területfoglalási engedélyt.
2016.07.01. Hírek

Hétfőn folytatódik az egyeztetés a kórházi kancellária-rendszerről

Folytatódik az egyeztetés a kórházi kancellária-rendszer kialakításáról a Magyar Kórházszövetség és az egészségügyi államtitkárság között. A Magyar Kórházszövetség 100 tagkórházától még pénteken kért támogatást ahhoz, hogy tiltakozhasson a kórházi kancellária rendszer bevezetése ellen.
2016.07.01. Hírek

A Richter felvásárolta a svájci Finoxot

A Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön bejelentette, hogy 190 millió svájci frankért (55,6 milliárd forint) megvásárolta a női termékenységgel összefüggő innovatív termékek fejlesztését és értékesítését végző svájci Finox Holdingot.
2016.06.30. Hírek

Távozik Beneda Attila

Bár mindenki elégedetten beszélt az érdekképviseletekkel zajló egészségügyi bértárgyalásokról, mégis távoznia kell az egyeztetéseket vezető helyettes államtitkárnak, Beneda Attilának posztjáról.
2016.06.30. Hírek

A vaklicit csökkenti a gyógyszerárakat

A gyógyszerkasszában a kormány legfontosabb újítása a 2011-ben bevezetett vaklicites rendszer, amelynek eredményeként mind a költségvetés, mind a betegek kevesebbet fizetnek a készítményekért, így a nyugdíjasok terhei is csökkennek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
2016.06.30. Hírek