hírek

Kétségek közt a mentődolgozók

Egymásnak ellentmondó, bizonytalan válaszokat kaptunk, amikor arra az egyszerű kérdésre kerestük a választ: vonatkozik-e a június elején született egészségügyi bérmegállapodás a mentődolgozókra is. Pusztán azt szerette volna megtudni a Népszava: igen vagy nem, határozott igennel azonban egyedül Toma Lajos válaszolt.
2016.06.22. Hírek

Az egészségügyben százezerrel kerestek kevesebbet, mint az átlag

2016. január–áprilisban a bruttó átlagkeresetek 6,1 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 5,7 százalékos emelése, a fegyveres testületek illetményemelése és a szociális területen dolgozók részére kifizetett kiegészítő pótlék is hatással volt.
2016.06.22. Hírek

Angliai állását hagyta ott egy ezerfős faluért az elismert magyar orvos

A magyar orvosok hazatelepítését szorgalmazó kormányzati törekvés működni látszik a Komárom-Esztergom megyei Kömlődön. Az Angliából hazatelepülő orvost, dr. Lobmayer Pétert választotta meg a falu képviselő-testülete háziorvosnak. Vele készített interjút a kemma.hu a kint töltött évekről, a hazaköltözés okairól és a magyar egészségügyről.
2016.06.21. Hírek

A fogászati beavatkozásoknál is él a garancia

A fogászati beavatkozások utáni számlaadás fontosságára hívta fel a figyelmet Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
2016.06.20. Hírek

Új főigazgatót kapott az egri kórház

Vácity József, a Nagyatádi Kórház korábbi főigazgatója irányítja ezentúl az egri Markhot Ferenc Kórházat - tájékoztatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.
2016.06.20. Hírek

Vészes gyorsasággal terjedhet a zikavírus Puerto Ricóban

Amerikai egészségügy szakemberek, elsősorban is a járványügyi központ vezetői azzal számolnak, hogy Puerto Ricóban jelentősen megnövekedhet a zikavírus miatt kóros kisfejűséggel született csecsemők lélekszáma. Megnyugtatónak nevezik ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok vérellátó központjaiban rendszeres a szűrés, és eddig nem találtak fertőzött vérállományt.
2016.06.20. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

A ReSzasz folytatná a bértárgyalásokat, az egészségügy egy részét továbbra is a beszállítók finanszírozzák, szakrendelő lehet a János-kórházból, véglegesítették a megszűnő hivatalok, háttérintézmények listáját, kevesebb tb-t fizetnének a szűrővizsgálatok rendszeres látogatói.Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2016.06.17. Hírek

Újabb szakértői tárgyalást tartottak az egészségügyi érdekvédelmi szervezetekkel

Újabb szakértői tárgyalást tartott az érdekvédelmi szervezetekkel az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága, hogy megkezdődhessenek a védőnői és az alapellátásban foglalkoztatott szakdolgozókat érintő, valamint az ágazatban dolgozó, de nem egészségügyi végzettségű munkavállalók helyzetének rendezésére irányuló bértárgyalások - tájékoztatta a tárca csütörtökön az MTI-t.
2016.06.17. Hírek