hírek

Halállista az egészségügyben

A humántárca, ezen belül is az egészségügy megcsonkítását jelenti a minisztériumi háttérintézmények hétfőn megjelent halállistája - értékelik a döntést szakértők. Közülük néhányan nem zárják ki, hogy az ágazat átalakítási terveihez ígért támogatás és a béremelések fedezetének fejében nyelte le az államtitkárság, hogy mindössze három intézményének önállósága maradhat meg.
2016.06.17. Hírek

Drámai a magyarok egészségügyi helyzete

Kevesebb társadalombiztosítási járulékot fizethetnek a jövőben az egészségügyi szűrővizsgálatokra járók, akik pedig kihagyják, azoknak emelkedhet a közterhük – dobta be szerda este ötletét Lázár János választókörzetének rádiós fogadóóráján.
2016.06.17. Hírek

Kórházügyben semmi sem biztos

Rendkívül fájdalmas lesz a budapesti egészségügyi ellátási rendszer átszervezése - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.
2016.06.16. Hírek

Ötvenmilliárd forint volt áprilisban a kórházak adóssága

Több mint ötvenmilliárd forintot tesz ki a kórházak adósságállománya az áprilisi adatok szerint, ez nagyjából annyi, mint a tavalyi hatvanmilliárdos konszolidáció, és jól látszik, hogy még mindig a beszállítók finanszírozzák az egészségügy egy részét - mondta az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületének (ETOSZ) igazgatója egy budapesti háttérbeszélgetésen.
2016.06.15. Hírek

Három napnyi tartalék vér mindig rendelkezésre áll

A nemzeti vérkészletben folyamatosan fenntartanak egy minimumszintet, ez három napra elegendő tartalékot jelent - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában, a véradók világnapján.
2016.06.15. Hírek

Szakrendelő lehet a János-kórházból

A kormány tervei szerint több tíz milliárd forintból alakítják ki a főváros új kórházi struktúráját. A Kelenföldi pályaudvar közelében felépülő új egészségügyi csúcsintézményt és a Kútvölgyi-kórház fejlesztését az érintett önkormányzatok üdvözlik. A leromlott állapotban lévő Szent János-kórházra sem kerül lakat, itt lehet a XII. kerületi járóbeteg-szakrendelés központja.
2016.06.15. Hírek

Az alaptörvény védi a magzati életet

Az elmúlt években folyamatosan csökkent a terhességmegszakítások száma – mondta a Magyar Hírlapnak Fűrész Tünde, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, akit a szombaton zárult nemzetközi életvédő konferenciáról is kérdeztek. Kijelentette, a magyarországi magzatvédelmi törvény szigorítását – amelyet az egészségügyi államtitkárság gondoz – tudomása szerint jelenleg nem tervezik.
2016.06.14. Hírek

Milyen legyen a 21. századi egészségügy? - Az MTA megpróbálkozik a válasszal

A leggazdagabb országok sem képesek kielégíteni az orvostudomány gyors fejlődése miatt fellépő igényeket, miközben gyökeresen átalakul az elöregedő népesség egészségfogalma. Magyarországon is égető szükség van egy új, átfogó népegészségügyi programra. Ennek megalkotását szeretné elősegíteni a Magyar Tudományos Akadémia, amelynek 187. közgyűlésén a 21. század globális egészségügyi válságát és a hazai vonatkozásokat is elemezték.
2016.06.14. Hírek

Nem bérharcra, hanem szövetségre van szükség

Szomorú okból ült össze idejekorán a Magyar Orvosi Kamara idei küldöttközgyűlése. A Kamarát pótolhatatlan veszteség érte dr. Kováts Attila alelnök úr elhunytával. Utódlásáról az érvényes szabályok szerint azonban gondoskodni kell. A MOK meghívásának eleget téve Balogh Zoltán miniszter úr is megjelent a közgyűlésen és rövid előadást tartott.
2016.06.13. Hírek