hírek

Ekkora béremelés az ápolók elvándorlását nem állítja meg

Méltatlannak tartja az orvosok és a szakdolgozók béremelése közötti különbségeket, valamint a műszaki, gazdasági dolgozók kihagyását a béremelésből a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete - derül ki a szervezet Facebook-oldalán szereplő közleményből.
2016.06.13. Hírek

A szomszédban is megjelent a Zika

Az első, zikavírussal fertőzött beteget vették nyilvántartásba Szlovéniában - jelentette be csütörtökön Franc Strle, a ljubljanai Egyetemi Klinikai Központ munkatársa.
2016.06.10. Hírek

Így alakul át az egészségügy - Mi lesz a betegekkel?

A magyar egészségügyi ellátórendszer teljes átalakulását vetíti előre a készülő kancellári rendszer: félő, hogy az egészségügy elindul a kétszintűvé válás útján, tovább nő az egyenlőtlenség a hozzáférésben és az ellátás színvonalában, a munkáltatói jogkörök delegálása pedig tovább fokozza a hr-krízist - legalábbis az eddig kiszivárgott koncepció alapján. A napi.hu cikke.
2016.06.08. Hírek

Tényleg bírják a terhelést a kórházak?

A sebészeti ügyeleti rendszer átalakítása miatt csúszhatnak a tervezett műtétek, és van, ahol a másfélszeresére nőtt a betegforgalom. Az új helyzet április eleje óta csak látszólag nem viselte meg az intézményeket: négy kórházból csupán egy nyilatkozott arról, hogy a rendszer, „ahogy nagy valószínűséggel a többi, állandó sebészeti ügyeletet biztosító kórházra”, úgy rájuk is jelentős terhet ró.
2016.06.07. Hírek

Január vége óta nem termel a Teva gödöllői üzeme

Január vége óta a Teva önként, elővigyázatosságból minden gyártási tevékenységet felfüggesztett Gödöllőn az amerikai gyógyszerbiztonsági hatóság észrevételeinek nyomán - közölte a Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken az MTI-vel.
2016.06.07. Hírek