hírek

Az Etele téren lesz az új budai szuperkórház

Döntött a kormány: öt év alatt 335 mil­liárd forintból szervezik át a fővárosiak egészségügyi ellátását, építenek három új centrumot. Az első, a budai sürgősségi helye is eldőlt: Kelenföldön, az Etele tér környékén lesz – írja a Népszabadság.
2016.06.06. Hírek

Már rövidebbek a várólisták

Az elmúlt évekhez képest jelentős mértékben csökkent a tervezett várakozási idő egyes várólistás beavatkozások esetében – derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) legfrissebb adataiból.
2016.06.03. Hírek

Ezért nincs orvos - meghökkentő adatok

Az orvosok már bérnyereség (azaz nagyobb nettó bér) nélkül is hajlanak a külföldi munkavállalásra, ugyanakkor már kisebb béremelés is csökkenti a migráció valószínűségét. Az itthon maradást leginkább a képzés és továbbképzés színvonalának javítása motiválja - állapította meg egy friss kutatás kapcsán Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki Zrt. vezető kutatója.
2016.06.03. Hírek

Teljesen átszervezhetik a fővárosi kórházakat

Teljesen átalakítanák a fővárosi egészségügyi intézményrendszert – írja a Népszabadság a birtokába került kormányzati javaslat alapján. A dokumentum alátámasztja a korábbi értesüléseket, miszerint a szaktárca a tavaly februárban beígért egy budapesti szuperkórház helyett többkórházas csomagot javasol a fővárosnak.
2016.06.03. Hírek

Figyelem, orvosokra utaznak a csalók!

Információink szerint csalók egy követeléskezelő cég nevében, ám hamis cégadatokkal és nem létező díjfizetési kötelezettségre hivatkozva, telefonon keresik meg a gyanútlan orvosokat azzal az ürüggyel, hogy rendezzék nagy összegű díjtartozásukat.
2016.06.02. Hírek

Legalább három szuperkórház kell

Nem az elvándorlás, hanem a társadalom elöregedése jelentheti az egészségügyben az egyik legnagyobb problémát, Ónodi-Szűcs Zoltán ezért szervezi most a szociális ágyak átadását a szociális ellátórendszernek. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint három vagy négy fővárosi szuperkórházra lenne szükség, és úgy látja, hamarosan az ápolók, orvosok bérét is emelhetik.
2016.06.02. Hírek

Már Londonban sem jó? Hová vándorolnak az orvosok Angliából?

Az uniós országokból érkező betelepedési hullám ellenzői szerint az ellátásra jogosultak újabb százezrei a rendszer összeomlásával fenyegetnek. Szakemberhiány lépett fel, a brit orvosok jelentős százaléka elvándorol, immár nemcsak Ausztráliába, de Németországba is, a fiatal kórházi rezidensek munkája így egyre megerőltetőbb.
2016.06.02. Hírek

2019-re megduplázódhat az egészségügyi szakdolgozók bére

Négyéves béremelési program keretében emelnék a tervek szerint az egészségügyi szakdolgozók bérét, amely 2011-hez képest 2019-re megduplázódna - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Győrben, az egészségügyi szakdolgozók XLVII. országos kongresszusán.
2016.06.02. Hírek

Modern technológia az ortopédián

Főként a frissen műtött betegek életét könnyítheti meg nagymértékben a Debreceni Egyetem Ortopédiai Klinikáján használt új, elektromos betegágy.
2016.06.01. Hírek