hírek

Kik szedik a legtöbb antibiotikumot a világon?

A Statista legújabb közleménye szerint egyértelmű az összefüggés a szegénység, az alacsony átlagjövedelem és a túlzásba vitt antibiotikum fogyasztás között. Az OECD kimutatásai szerint a fejlődő országokban fogyott világszerte a legtöbb antibiotikum. Jó hír, hogy ezt a listát nem mi, magyarok vezetjük.
2016.06.01. Hírek

Bűnvádi eljárás 77 onkológus ellen

Hetvenhét onkológus szakorvos ellen indított bűnvádi eljárást a román korrupcióellenes ügyészség, amely szerint egy gyógyszerforgalmazó cég indiai üdülést szervezett nekik azért, hogy a betegeiknek a cég által forgalmazott gyógyszereket írjanak fel.
2016.05.31. Hírek

Elképzelhetetlen az olimpia elhalasztása

Szabados Gábor sportközgazdász szerint elképzelhetetlen, hogy a nyári olimpiai játékokat ne Rio de Janeiróban és ne az eredetileg tervezett időpontban tartsák meg a zikavírus miatt.
2016.05.30. Hírek

A betegeken is múlik a háziorvosi praxisok fenntartása

Az önkormányzatoknak kell tájékoztatniuk a betegeket arról, ha változás van a háziorvosi praxisban, például a háziorvos nyugdíjazása miatt. A háziorvosoknak pedig bizonyos időszakonként kötelező behívniuk betegeiket - mondta az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak. Selmeczi Kamill hozzátette: ha a beteg nem megy el az orvoshoz, az egészségbiztosító nem fizet utána.
2016.05.27. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Létszám- és forráshiánnyal küzd a pszichiáter szakma, egy törvénymódosítással megkönnyítenék a szakorvosjelöltek helyzetét, forradalom készül az egészségügyben, a háziorvosi praxis fenntartása a betegeken is múlik. Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2016.05.27. Hírek

Még mindig létszám- és forráshiánnyal küzd a pszichiátriai szakma

A pszichiátriai szakma még mindig létszám- és forráshiánnyal küzd, miközben a tudományos előrejelzések szerint a 21. század a pszichiátriai betegségek évszázada lesz - közölték szakemberek a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) XX. vándorgyűlését megelőző sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.
2016.05.26. Hírek

Adómentessé tennék az egészségmegőrzést

Adómentesen kínálhatnak a jövőben fontos egészségügyi szűrést alkalmazottaiknak a munkaadók, ha a parlament elfogadja az adócsomaghoz beadott egyik módosító indítványt. A változtatással több százezerrel nőhet azon munkavállalók száma, akik eljutnak az állapotfelmérő vizsgálatokra és életminőség-javító kezelésekre.
2016.05.25. Hírek

Radikálisan csökkentették az antibiotikumok felírását

Radikálisan csökkentették az antibiotikumok felhasználását a nagyobb kínai kórházakban. Az országos monitoring hálózat szerint 2012-höz képest mintegy 40 százalékkal kevesebbet írnak fel az orvosok - közölte a China Daily című angol nyelvű napilap egy szakértőre hivatkozva.
2016.05.25. Hírek