hírek

A kórház fizet a terhes nőknek, csak ne cigizzenek

300 eurót kereshetnek a várandós francia nők, ha leszoknak a dohányzásról. A most induló kísérleti program résztvevői először egy 20 eurós utalványt kapnak, ha pedig tényleg sikerül leszokniuk, összesen 300 euró jutalomban részesülnek.
2016.05.11. Hírek

Sok beteg tünetmentes

Moravcsik Bence Balázs ortopéd traumatológus szerint a lakosság akár 20-27 százalékát is érintheti a porckorongsérv, de a betegek nagy része tünetmentes, ezért csak becsülni lehet a számukat.
2016.05.10. Hírek

Tiltakoznak a kormánydöntés ellen

Felháborodtak a szakértők azon a kormánydöntésen, mely szerint átszervezik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár működését. Szakértők szerint átgondolatlan és hibás lépés az önállóság megszüntetése, mely komoly problémákat vet fel.
2016.05.10. Hírek

Év végére kialakítják a kancellári rendszert

Várhatóan év végére kialakítják az egészségügyi intézmények gazdálkodását figyelemmel kísérő, úgynevezett kancellári rendszert - mondta az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek.
2016.05.10. Hírek

Továbbra sincs bérmegállapodás

Jövő kedden folytatódhatnak az egészségügyi bértárgyalások, a felek ugyanis tegnap sem jutottak egyezségre. Ekkor várhatóan végső döntés is születik, ugyanis Ónodi-Szűcs Zoltán szakállamtitkár május 10-ig zárná le a béremelések kérdését.
2016.05.06. Hírek