hírek

85 milliárd forint jut béremelésre

A jövő évi költségvetés forrásaiból 85 milliárd forint jut az egészségügyi ágazat béremelésére - mondta a TV2 Mokka csütörtök reggeli műsorában az egészségügyért felelős államtitkár.
2016.04.28. Hírek

Nagyon közel van a megegyezés az ágazati béremelésről

Nagyon közel van a megegyezés az egészségügyi ágazatban dolgozók béremeléséről, akár már egy-két héten belül lezárulhatnak a tárgyalások - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek szerdán, az érdekvédők és a szakállamtitkárság közötti egyeztetés után.
2016.04.27. Hírek

Egészségbiztosító - Napi fennakadások lesznek

Általános a szakmai tiltakozás az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) önállóságának megszüntetése miatt, bár a szervezetet a Fidesz-kormány az utóbbi években valójában már kiüresítette. Miközben több millió ember ellátása is tét, harmadik hónapja nem tudni, mi a kormány végleges döntése a háttérintézmények átszervezéséről - írja a Népszava.
2016.04.27. Hírek

Tüdőműtét altatás nélkül

Először végeztek mély altatás és légcső intubálás nélküli tüdőműtétet Magyarországon – tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Sebészeti Klinikája az MTI-t.
2016.04.27. Hírek

Az ígért többletforrás hatszorosára lenne szükség

Ötször-hatszor annyi hiányzik az egészségügyből, mint amennyi többletforrást a kormány 2017-re ígér az ágazatnak a Magyar Orvosok Szövetsége szerint. A szaktárca államtitkára szerint 100 milliárd forinttal jut több az egészségügyre, de nem biztos, hogy ezt mind béremelésre költik.
2016.04.26. Hírek

A szemészeti, ortopédiai és reumatológiai rendeléseken kell a legtöbbet várni

Az elmúlt időszakban többször is téma volt a betegek szakrendelői ellátásra való várakozási ideje, és egymástól eltérő információk hangzottak el a közéleti diskurzusban. Mivel a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség ezen adatokat már évek óta gyűjti tagjaitól, így most hozzájárulhat ahhoz, hogy e kérdésben tisztább legyen a kép. Érdekesen egészítik ki az adatokat a Járóbeteg Konzultáció során e témában feltett kérdésre adott válaszok is.
2016.04.26. Hírek

Az elmúlt hat évben a fejlesztések jellemezték az egészségügyet

A 2010 előtti folyamatos forráskivonások, a privatizáció és a szocialista kormányok üzleti szemlélete után az elmúlt hat évben jelentős mértékű fejlesztések jellemezték a magyar egészségügyet - jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedd reggel az Országgyűlésben az egészségügy helyzetéről tartandó parlamenti vitanapot megelőzően az MTI-nek.
2016.04.26. Hírek