hírek

Visszaélnek a taj számokkal

Tavaly a fekvőbeteg-ellátást nyújtó kórházak 16 281 esetben jelentettek hibás társadalombiztosítási azonosító jelet az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak, miközben 3,6 millió beavatkozás után kértek finanszírozást – derült ki a Magyar Nemzet által készített összesítésből.
2016.04.25. Hírek

Újabb aggasztó hírek a Zika-vírus transzmissziójával kapcsolatban - nemzetközi lapszemle-összeállítás

Újabb aggasztó beszámoló a Zika-vírus szexuális transzmissziójával kapcsolatban, sikeres nyelőcső-helyreállítás plazma ragasztógél használatával, IBS diéták értékelése az eddig publikált vizsgálatok alapján. Nemzetközi lapszemle-összeállításunkat a vezető orvosi portálok anyagaiból válogattuk. A cikkeket teljes terjedelmükben angolul olvashatják.
2016.04.23. Hírek

Mi történt a héten a magyar egészségügyben? - Hírszemle

Eredménytelen bértárgyalás, a kórházak adóssága rohamtempóban nő, jó hír viszont, hogy a pályakezdő rezidensek száma megduplázódott 2010-hez képest. Tévhit, hogy kevés az orvos, valójában nővérhiány van. Összefoglaljuk, hogy mi történt a héten a magyar egészségügyben.
2016.04.22. Hírek

Megszűnt a Bioparox forgalmazása

2016. április 21. után megszűnt a Bioparox (fusafungin hatóanyag-tartalmú), vény nélkül kapható készítmény gyógyszertári forgalmazása – az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a döntését az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága (PRAC) értékelése és határozata alapján hozta meg.
2016.04.22. Hírek

Invesztálni kell az egészségügybe

Nem bólintunk rá olyan egyezségre, amely nem indítja el ebben az évben az egészségügyibér-emeléseket – mondta lapunknak Éger István a szerdai sztrájktárgyalást követően, ahol nem született megállapodás.
2016.04.22. Hírek

Rossz hír jött a magyar kórházakról

Újra rohamtempóban nő a kórházak adóssága, március végén a Magyar Államkincstár 47,8 milliárd forintos tartozásállományt tartott nyilván. A növekedés az előző hónaphoz képest 4,6 milliárd forint volt, amelyből 3,8 milliárd forint ismét a 60 napon túl lejárt állományt gyarapította - írja a napi.hu.
2016.04.19. Hírek