hírek

Zika-vírus: Vészjósló adatokat közölt a WHO

Vészjósló adatokat közölt az Egészségügyi Világszervezet a Zika-vírussal kapcsolatban. A WHO szerint akár négymillió amerikai is érintett lehet a magzatok számára kóros kisfejűséget okozó vírusban.
2016.04.13. Hírek

Túl büszkék rákszűrésre járni a férfiak

A daganatos betegségek súlyos problémát jelentenek Magyarországon: a hazai halálozási statisztikák szerint több mint 32 000 ember hal meg valamilyen rosszindulatú elváltozás miatt, 55 százalékuk férfi – hívja fel a figyelmet a helyzetre a Rákbetegek Országos Szervezete.
2016.04.13. Hírek

Felére csökkent a várólisták hossza

Felére csökkent az utóbbi években a várólisták hossza, szemben a 2010 előtti esztendőkkel, amikor a listák egyre növekedtek - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel.
2016.04.12. Hírek

Elindult a Tiszta kézzel - Tiszta lappal mozgalom

A magyar egészségügy számos sebből vérzik. Sújtja morális, humánerőforrás, infrastrukturális válság. Hírek szólnak a kórházi fertőzésekről, elvándorlásról, kiöregedésről, de mi az, amiről nem esik elég szó? A Magyar Rezidens Szövetség közleménye.
2016.04.08. Hírek

Túlsúlyosak és vitaminhiányosak a csecsemők

Az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos, csaknem felének magas a koleszterinszintje és túl sok sót fogyaszt, tíz százalékát pedig az elhízás is fenyegeti - derült ki a Primer Prevenciós Orvosi Egyesület által indított Első 1000 nap program felméréséből.
2016.04.08. Hírek

Benyújtotta az egészségügyi ágazat bérigényét a szakszervezet

Benyújtotta a szakszervezet és szövetségeseinek konszenzuson alapuló, az ágazati dolgozókat érintő bérigényét Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.
2016.04.08. Hírek