hírek

Lyukas zsákba nem teszünk pénzt

Át kell szervezni a fővárosi kórházi rendszert, mert ezzel nemcsak jobb ellátás biztosítható a központi régióban élőknek, de komoly hatékonysági tartalékok is felszabadíthatók – állítja a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója. Bodnár Attila szerint az új struktúrában saját intézménye alkalmas arra, hogy a dél-pesti régió központi kórháza legyen.
2016.04.06. Hírek

Mi lesz a bezárt budapesti kórházakkal?

Az állam továbbra is képtelen eladni a 2007-2008-ban bezárt budapesti kórházak túlnyomó többségét, mivel évek óta egyetlen befektető sem tudott érdemi ajánlatot tenni a vagyonkezelő asztalára. Csak a volt BM-kórház Városligeti fasorban lévő épülete, valamint a Szabolcs utcai kórház épülete újul meg.
2016.03.31. Hírek

A cseh orvostanhallgatók 28 százaléka távozna külföldre

Egyetemi tanulmányai befejeztével azonnal külföldre menne dolgozni a cseh orvostanhallgatók 28 százaléka - derült ki a HealthCare Institute szervezet által készített országos felmérésből. A külföldi munkavállalás legfőbb okaként az orvostanhallgatók a magasabb fizetéseket, a tapasztalatszerzést és a világnyelvek elsajátításának lehetőségét jelölték meg.
2016.03.30. Hírek